Sinoči je Gostilna Jež na Jagnjenici gostila ljubitelje vin, ki se preko poslovne ponudbe ukvarjajo tudi povečini z gostinstvom - ti so skozi poučno druženje s Sergijem Cesarjem pridobili nekaj novega znanja, potrebnega za uspešno poslovanje. Triurni izčrpen seminar je organiziralo podjetje Sevničana Roka Petančiča Pro vino.
Posavski dopisnik TV SLO je za objavo v petkovi Slovenski kroniki, ki sledi dnevnoinformativni večerni oddaji Dnevnik, pripravil novico o razvoju inovativnega izdelka v radeški papirnici.
Kljub temu, da je z novim šolskim letom pogovorno nastopil tudi že jesenski čas, bo vreme po obetih še nekaj časa naklonjeno sladkanju z osvežilno ledeno sladico. In preden Lirim Kahrimani, ki ga mnogi poznajo pod vzdevkom Veso, zapre svoj kotiček do prihodnje pomladi, nekaj podrobnosti za ljubitelje sladoleda - zaupal je, na kakšen način nastaja priljubljena poletna sladica.
Vitrine Sladoledarnice Edi se resda odprejo šele ob 10. uri dopoldan, vendar je pred tem potrebno postoriti marsikaj, da so nato na ogled raznobarvni in po okusih različni sladoledi. Delo se prične okoli 6. ure zjutraj z mešanjem sestavin v 5-litrskih posodah.
Mlečni sladoledi
Med okusi, ki veljajo za mlečne, ker je seveda med glavnimi sestavinami poleg sladkorja mleko, so denimo stacciatela, vanilija, jogurt, Ferrero Rocher, Raffaelo, čokolada.
Brez sladkorja in brez mleka
Ker pa so dandanes prehrambene in zdravstvene posebnosti precej bolj specifične kot nekdaj, lahko v Sladoledarnici Edi na svoj račun brez slabe vesti po pregrehi pridejo tudi tisti, ki ne želijo ali ne smejo uživati niti mleka niti sladkorja.
Gre za sladoledne okuse, ki jih boste zagledali v banjicah z napisi mango, jagoda, borovnica, malina, breskev - ti so izdelani izključno iz zmrznjenega sadja in vode.
"Ni vseeno, ali sadje samo vzameš iz zamrzovalne skrinje, ga vsuješ v posodo, priliješ vodo in zmešaš," pa poudari Lirih Kahrimani, ki se drži preverjene in pomembne podrobnosti: "Sadje se mora odtajati, da pride do izraza tako vonj kot tudi sam vonj - oboje je zaznavno ob dosledni pripravi sladoleda."
Brez mleka in z dodanim sladkorjem
Če pa ste sladkosnedi in si radi privoščite sladoledne okuse, ki ne vsebujejo mleka, bodo za vas ravno pravšnja izbira kepica jabolka, limone, Red Bulla in Coca Cole. V kolikor se pojavi dvom glede katerega od okusov, katere sestavine so ali niso, pa vedno dobrovoljnega Vesota lahko mirne duše kar pred postrežbo povprašate in vam bo iz prve roke povedal.
Da gostinsko in slaščičarsko dejavnost dobro pozna dokazuje že dejstvo, da se v teh panogah giblje vse od svojega 12. leta, ko je obiskoval 6. razred in je po potrebi skakal na pomoč svojemu očetu.
Lirim Kahrimani ima v centru Radeč tretjo sezono zapovrstjo na voljo sveže pripravljene sladolede, ki jih v pripravljalnem delu čez dan pogosto vnovič zameša, posebej ob vročih dnevih.
Tako sveži sladoledi niso sveži le takoj, ko odpre vitrine ob 10. uri, pač pa tudi okrog 14h ali 15h, kdaj tudi 17h, v skladu s povpraševanjem. Nenapisano pravilo, ki narekuje količine, ki jih naj sladoledar pripravi pa je povsem logično: "Bolj kot je vroče, več sladoleda si privoščimo, da se osvežimo in ohladimo"
Največji zaposlovalec v radeški občini, podjetje Radeče Papir Nova d.o.o. je objavilo prosto delovno mesto "elektronski vzdrževalec", na katero želijo zaposliti osebo z vsaj 3-letnimi delovnimi izkušnjami in sicer za nedoločen čas.
V Gostilni Križišče v Radečah nudijo zaposlitev kuharju/picopeku oziroma kuharskemu pomočniku z izkušnjami, ki bo pripravljal malice, pekel pizze in pripravljal enostavnejše jedi po naročilu. Pri delu v strežbi pa so ravno tako izrazili potrebo po dodatnem kadru, zato v svoje vrste vabijo prijetno in pošteno dekle za polni delovni čas, za občasno pomoč v strežbi pa možnost zaslužka nudijo zainteresirani študentki. Mojca Simončič Marzidovšek zagotavlja redno plačilo in delo v prijetnem kolektivu ter dva prosta vikenda mesečno in proste nedelje. Za več informacije je vodja Gostilne Križišče na voljo na telefonski številki 041 890 906 (Mojca).
Iz Sladoledarnice Edi je danes ne sicer zadišalo, so pa v barvitih odtenkih že začeli vabiti različni sladoledni okusi v banjicah v notranjosti sladoledne vitrine. Lirim Kahrimani - Veso je potrdil,...
V podjetju Radeče Papir Nova in v družbi Muflon (družbi za usposabljanje in zaposlovanje invalidov) so trenutno odprta različna delovna mesta. Izkazali so potrebo, da zapolnijo vrzel s šestimi...
Družba Elektro Ljubljana (katere del je tudi v Radečah pod okriljem trboveljske distribucijske enote) je objavila razpis kadrovskih štipendij. Štipendije bodo ponudili skupno dvajsetim dijakom ali...
Preteklo soboto so v Kozmetičnem salonu Vitem in Frizerskem salonu Marvik organizirali izobraževalni seminar o ličenju za njihove stranke. Vodila ga je izkušena vizažistka Anja Farčnik , ki je...
Minulo sredo je javno podjetje Komunala Radeče objavilo prosto delovno mesto "voznik motornih vozil I m/ž". Želena znanja z vidika kategorij vozniškega izpita so BE, CE, C1, C1E, rok za prijavo pa...
Včeraj je javno podjetje Komunala Radeče na spletni strani Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje objavilo prosto delovno mesto "upravljalec čistilne naprave m/ž", kot ustrezni kandidati bodo...
Muflon, družba za usposabljanje in zaposlovanje invalidov, d.o.o., išče dodatno delovno moč - za nedoločen čas nameravajo zaposliti "referenta prodajne podpore m/ž", za zasedbo delovnega mesta...
Zgodovina železnice v Sloveniji se začenja 2. junija 1846, ko je bila uradno odprta železniška proga Gradec—Celje in je prvič zapeljal vlak po slovenskih tleh. Toda že leta 1820 je bila za potrebe...
Podjetje iz sektorja papirne industrije MM Kuverta d.o.o., ki svoje naloge opravljajo v proizvodnem obratu na Jagnjenici, je izrazilo potrebo po dodatni delovni sili. Zaposlili bodo novega...
Baliranje delno posušene trave je na številnih, tudi radeških kmetijah, postal pogost način spravila krme oziroma priprave travne silaže. Folija za ovijanje bal ostane za kmeta po uporabi krme le še...
Minuli petek je v prostorih Rimskih term potekalo srečanje Območne obrtno podjetniške zbornice Laško, na katerem so podelili tudi priznanja za dolgoletna, jubilejna uspešna udejstvovanja na...
Ker so nedolgo nazaj precej prahu dvignile mandarine, ki so se znašle na trgovskih policah in so bile obdelane z nedovoljenim pesticidom, je Radeški utrip preveril, kako je zadeva vplivala na...
Slovenska demokratska stranka - Občinski odbor Radeče v današnjem poznem dopoldnevu prireja razpravo o aktualni kmetijski politiki in nevarni bolezni prašičev - APK. Zainteresirane vabijo k...
Na spletni strani Zavoda Republike za zaposlovanje so trenutno z vidika dela v Radečah na voljo različna delovna mesta - bodisi v Radeče Papir Nova bodisi v njeni hčerinski družbi Muflon. Iščejo...
Občinski odbor Slovenske demokratske stranke je na pobudo Petra Mlakarja v soboto, 30. septembra organiziral razpravo, vabilu na katero se je odzvalo precejšnje število kmečkega prebivalstva radeške...
V začetku tega meseca je svoj drugi vodstveni mandat začel teči Brigiti Stopar , direktorici Komunale Radeče, ki je kot prva ženska v zgodovini delovanja tega edinega radeškega javnega podjetja,...
Podjetje Radeče Papir Nova d.o.o. je v torek na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje objavilo prosto delovno mesto "komercialist nabave m/ž" . Gre za zaposlitev za obdobje leta dni po...
Čas poletja, v katerem smo, je obenem obletnica velike prelomnice zgodbe o podjetniškem paru, ki je obenem tudi zakonski. Antonio in Katja Dijaković vodita Avtocenter KAD in KAD Group s sedežem na...