Krosminton

Krosminton: Tudi radeški športniki uspešni v Hannovru

004-mesane-dvojicemNa tretjem turnirju letošnje ICO Svetovne krosmintonske serije sta v nemškem Hannovru z zmago in drugim mestom navdušila Lori Škerl in Jaša Jovan.

Minuli vikend je v nemškem Hannovru potekal tretji od petih letošnjih turnirjev Svetovne serije v krosmintonu, na katerem so slovenske barve uspešno zastopali Danaja Knez, Lori Škerl in Jaša Jovan.

Še ne 18-letna Lori Škerl je po zmagi na prvem letošnjem turnirju Svetovne serije v domačem Laškem potrdila odlično formo in z zmago v ženski konkurenci odločno napovedala boj za najvišja mesta na julijskem svetovnem prvenstvu v Budimpešti. Škerlova je kljub bolečinam v vratu, zaradi katerih je bil njen nastop do zadnjega vprašljiv, turnir odigrala zelo suvereno, v napetem finalnem obračunu pa je ob raznovrstni igri z rezultatom 17:15, 13:16 in 16:13 premagala še najboljšo domačo igralko Anno Hubert.

Manj uspešno je tokrat nastopila bivša evropska prvakinja Danaja Knez, ki je izpadla v četrtfinalu prav proti Hubertovi.

V moški konkurenci pa je največji uspeh svoje kratke kariere dosegel aktualni mladinski svetovni prvak Jaša Jovan. Trboveljčan je z odlično igro presenečal iz kroga v krog, v polfinalu pa je z zmago v dveh nizih šokiral še 3. igralca sveta, Šveda Melkerja Ekberga.

V finalu se je Jovan spoprijel z najboljšim nemškim igralcem Sönkejem Kaatzem, ki je ravno tako presenetljivo že v četrtfinalu izločil svetovnega prvaka Čeha Makrlika. Po precej izenačenem prvem nizu, ki ga je Kaatz dobil s 16:10, je mladi slovenski igralec v drugem nizu po začetnem vodstvu močno popustil, tako da je Nemec dobil tudi drugi niz (16:6).

Tudi v mešanih dvojicah je finalu prišlo do slovensko-nemškega obračuna. Par Škerl/Jovan je moral priznati premoč nemškemu paru Hubert/Holleis, Danaja Knez pa je z nemškim soigralcem Adrianom Lutzom osvojila končno tretje mesto.

Besedilo in foto: Krosminton zveza Slovenije

Share
Ostale novice iz Posavja