Krosminton

Članica Krosminton kluba Radeče zmagala v Laškem

01-women-podiummNa prvem turnirju nove sezone ICO Svetovne krosmintonske serije, ki je potekal minuli konec tedna, je v dvorani Tri lilije v Laškem navdušila domačinka Lori Škerl. V moški konkurenci je slavil najboljši igralec sveta Čeh Petr Makrlik. Na turnirju najvišjega mednarodnega ranga ICO Crossminton Slovenian Open 2019 powered by Speedminton® je nastopilo 172 igralcev in igralk iz 16-ih držav.

Še ne 18-letna Sevničanka Lori Škerl je v Laškem ponovno dokazala svoj potencial in z že tretjo zmago v članski ženski konkurenci na mednarodnih turnirjih najvišjega ranga navdušila vse poznavalce tega športa. Škerlova, ki bi v letošnjem letu še lahko nastopala med mladinkami, se je v izjemnem finalnem obračunu po gladko izgubljenem prvem nizu uspela zbrati in z napadalno igro premagala Nemko Anno Hubert (4:16, 16:14, 16:11). S tretjim mestom je slovenski uspeh dopolnila Danaja Knez, ki pa je v paru z Nemcem Adrianom Lutzem osvojila turnir mešanih dvojic.

V članski moški konkurenci je edini slovenski predstavnik Jaša Jovan izpadel v osmini finala. Turnir je osvojil v lanski sezoni skoraj nepremagljivi Čeh Petr Makrlik, ki je v finalnem obračunu gladko odpravil svetovnega viceprvaka, Poljaka Marcina Ociepo (16:9, 16:10). Tretje mesto sta si razdelila Ukrajinec Misha Mandryk in Čeh Daniel Knofliček.

V mladinskem delu turnirja so slovenske igralke in igralci tokrat ostali brez končnih zmag, v svojih kategorijah pa so kolajne osvojili Pika Rogelj, Žak Kolenc, Tija Bervar, Eva Župevc, Jakob Jevševar in Domen Sonc.

Matjaž Šušteršič, predstavnik organizatorja, je ob uspešno izvedenem športnem dogodku dejal: »Prvi letošnji turnir ICO Svetovne serije je ob rekordnem številu igralk in igralcev odlično uspel, zadovoljni smo tako z organizacijskega kot tekmovalnega vidika. Naš turnir, letos v 11. izvedbi, se je v zadnjem obdobju utrdil kot eden ključnih turnirjev mednarodne tekmovalne sezone, tega statusa pa tudi v prihodnje ne nameravamo izpustiti.«

Vir: Krosmintonska zveza Slovenije

Foto: Matjaž Šušteršič

 

 

 

Share
Ostale novice iz Posavja