Krosminton

Štirikrat zlato in srebro radeškim krosmintonistkam

04-keber-SVN-Open-2018Na prvem turnirju nove sezone ICO Svetovne krosmintonske serije sta v dvorani Tri lilije v Laškem slavila domačinka Jasmina Keber in Ukrajinec Mykhailo Mandryk. Z uvrstitvijo v finale je presenetila 17-letna Lori Škerl, ki se hitro prebija v krosmintonski vrh.

Na turnirju najvišjega mednarodnega ranga ICO Speedminton® Slovenian Open 2018 je nastopilo 162 igralcev in igralk iz 17-ih držav.
 
Po lanski odsotnosti zaradi rojstva hčerke je na domačem turnirju ponovno nastopila prva igralka sveta Jasmina Keber. Radečanka, ki je v paru z Matjažem Šušteršičem osvojila tudi turnir mešanih dvojic, je kljub slabšim predstavam upravičila vlogo favoritinje. V finalnem dvoboju, ki so ga zaznamovale izredno hitre izmenjave žogic, je Kebrova s 16:5 in 16:10 nadigrala svojo varovanko, Sevničanko Lori Škerl. Mlajša od sester Škerl tako z igro kot z rezultati že nekaj časa redno dokazuje, da že spada v širši svetovni vrh. Tretje mesto sta si razdelili nemški igralki Anna Hubert in Andrea Horn.
 
V moški konkurenci se slovenski igralci tokrat niso prebili do zaključnih bojev. Tako Jaša Jovan kot Robi Titovšek in Samo Lipušček so izpadli v osmini finala, navdušil pa je predvsem Lipušček, ki je proti prvemu igralcu sveta Čehu Makrliku izgubil šele v podaljšani igri tretjega niza. Makrlik je skupaj z Nemcem Davidom Zimmermannsom nato osvojil končno tretje mesto, v napetem finalnem obračunu pa je izjemni ukrajinski server Mykhailo Mandryk s 16:11 in 18:16 premagal lanskega zmagovalca Šveda Melkerja Ekberga.
 
V mladinskem delu turnirja so z zmagami v svojih kategorijah navdušile Pika Rogelj (U-14), Lana Glavač (U-12) in Eva Župevc (U-10), vse članice KMK Radeče.

Rezultati zaključnih bojev

MOŠKI
Finale:             Melker Ekberg (ŠVE/4) : Myhailo Mandryk (UKR/6)    11:16, 16:18
Polfinale1:       Melker Ekberg (ŠVE/4) : Petr Makrlik (ČR/1)              13:16, 17:15, 16:12
Polfinale2:       David Zimmermanns (NEM/2) : Myhailo Mandryk (UKR/6)  9:16, 10:16
 
ŽENSKE
Finale:             Jasmina Keber (SLO/2) : Lori Škerl (SLO)               16:5, 16:10
Polfinale1:       Jasmina Keber (SLO/2) : Anna Hubert (NEM/3)         16:9, 7:16, 16:8
Polfinale2:       Andrea Horn (NEM/10) : Lori Škerl (SLO)                 13:16, 16:12, 8:16
 
Izjava po turnirju

Jasmina Keber: »S končnim rezultatom sem seveda zadovoljna, z igro pa ne, saj je bilo v njej navkljub dobro odigranemu finalu preveč nihanj. Vsekakor pa je za dvig forme do julijskega evropskega prvenstva na Norveškem, ki je osrednji cilj letošnje sezone, še dovolj časa. Me pa izredno veseli, da tudi Lori hitro napreduje k svetovnemu vrhu.«

Vir: Krosminton zveza Slovenije

 

Share
Ostale novice iz Posavja