Krosminton

Krosminton tekmovanje v radeški šoli

Dan pred pričetkom planiškega športnega praznika, se je minulo sredo v radeški športni dvorani odvilo šolsko prvenstvo v krosmintonu (prej speed badmintonu) 2016, katerega so se udeležili mladi športno naravnani učenci in učenke Javnega zavoda Osnovna šola Marjana Nemca Radeče.

Tekmovanje sta vodila vrhunska tekmovalka Speed badminton kluba Radeče, Jasmina Keber in predsednik radeškega Speed badminton kluba, Mitja Kolenc, ki pa sta za sodelovanje čestitala vsem igralkam in igralcem, prav tako tudi za dosežene rezultate.

Svojo hitrost, spretnost in eksplozivnost v gibanju so radeški učenci merili v treh različnih kategorijah ter na koncu dosegli sledeče izide:

U-10:
1. mesto: Tija Bervar
2. mesto: Viviana Germ
3. mesto: Hana Kolenc

U-12:
1. mesto: Žak Kolenc,
2. mesto: Pika Rogelj
3. mesto: Lana Glavač
3. mesto: Rok Resnik

U-14:
1. mesto: Tilen Knez,
2. mesto: Noel Novak Žibret
3. mesto: Andraž Starina
3. mesto: Franci Terglav

Kebrova je po zaključenem tekmovanju še dejala: »Šolsko tekmovanje v krosmintonu, kot se sedaj imenuje naš šport, nam ni postreglo le z zanimivimi dvoboji, pač pa nas je seznanilo tudi s številnimi nadarjenimi igralci in igralkami, kar kaže, da potenciala v našem kraju ne manjka. Za uspešno izvedbo tekmovanja in tudi siceršnje dobro sodelovanje se iskreno zahvaljujemo naši osnovni šoli, še posebej pa učiteljema športa, g. Branetu Balogu in ge. Violeti Ernestl.«

Fotografije: Speed badminton klub Radeče

Share
Ostale novice iz Posavja