Krosminton

Jasmina in Lori zlati, Danaja srebrna

KMK-RadeeMnchen03München je pretekli konec tedna gostil ICO Speedminton (R) German Open 2017 v kraju Fürstenfeldbruck, Krosmintonski klub Radeče so predstavljali štirje športniki in v domač kraj prinesli tri posamične medalje in tri v kategoriji mešanih dvojic.

Na tekmovanju, ki se šteje v peterico turnirjev najvišjega ranga, t.i. Svetovne serije, in je po številu igralcev celo največji, saj se odvija v domovini krosmintona, so KMK Radeče predstavljali Jasmina Keber, Danaja Knez, Lori Škerl in Matjaž Šušteršič.

V ženski konkurenci je prvič v zgodovini radeškega krosmintona potekal boj za najvišji dve stopnički med dvema domačima igralkama: Jasmina Keber (dvakratna svetovna in dvakratna evropska prvakinja) je v finalu premagala Danajo Knez (ki je aktualna evropska prvakinja in št. 1 na svetovni lestvici) s 16:5, 16:10. Kategorija mešanih dvojic je bila prav tako radeško obarvana v finalu: Lori Škerl in Jaša Jovan sta premagala Jasmino Keber-Matjaža Šušteršič 16:14, 11:16 in 16:13, posamičnega uspeha pa se je veselila še Lori, ki je ugnala vso konkurenco deklet do 18 let. 

Zlata Jasmina in zlata Lori ter srebrna Danaja, v kategoriji dvojic pa zlata Lori (z Jašo) in srebrna Jasmina-Matjaž ter bronasta Danaja (v paru z Jonasom Jöhnkom iz Nemčije) je skupni izkupiček odličij, katere so osvojili radeški krosmintonisti in znova dokazali, da sodijo v sam svetovni vrh.

Po besedah Matjaža Šušteršiča iz KMK Radeče, načrtujejo do konca leta še nekaj domačih turnirjev, med njimi Radeče Open, ki bo 18.11.2017, del ekipe pa bo decembra igral turnir na Mauriciusu. V kolikor bodo v pestrem urniku treningov in tekmovanj našli čas in zagotovili dodatna sredstva za udeležbo, pa ni izključen boj za odličja na še kakšnem turnirju v tujini.

Foto: KMK Radeče

Share
Ostale novice iz Posavja