Krosminton

Krosmintonska mladina uspešna v Laškem

Samo-LipuekNa turnirju najvišjega mednarodnega ranga ICO Speedminton® Slovenian Open 2017 je v športni dvorani Tri lilije v Laškem nastopilo 153 igralcev in igralk, med njimi pa ni bilo dvakratne svetovne prvakinje Jasmine Keber, ki je prvi nastop po rojstvu otroka v zadnjem trenutku odpovedala.

Slovensko čast v ženskem delu turnirja, ki ga je otvoril novi predsednik Mednarodne krosmintonske zveze Matjaž Šušteršič, je tako branila evropska prvakinja Danaja Knez, tudi iz Radeč. Knezova je do polfinala suvereno premagovala tekmice, v polfinalu pa po slabi igri izgubila proti nemški igralki Anni Hubert. Slednja je v finalu gladko (16:9, 16:13) odpravila še najboljšo latvijsko igralko Santo Paegle, ki je v drugem polfinalu tesno premagala 17-letno Sevničanko Rebeko Škerl.

V moški konkurenci je ponovno navdušil najboljši slovenski igralec Samo Lipušček, ki se je kot edini domačin prebil iz skupinskega dela tekmovanja, a nato napredoval vse do finala s Švedom Melkerjem Ekbergom. Lipušček je suvereno začel in osvojil prvi niz, a v nadaljevanju za zmago proti obrambno usmerjenemu tekmecu storil preveč napak (16:10, 13:16, 8:16). Tretje mesto sta si razdelila nemška igralca Sönke Kaatz in David Zimmermanns.

Turnir mešanih dvojic je pripadel paru Knez/Zimmermans, z zmagami v mladinskih kategorijah pa so navdušili Lori Škerl in Jaša Jovan (oba U-18), Tilen Knez (U-14) in Lana Glavač (U-12).

Rezultati najmlajših: 

Deklice, U-10

1. Janka Gergö HUN
2. Viviana Germ SVN
3. Eva Župevc SVN

4. Hana Kolenc SVN
5. Gracia Benčić CRO

* * * * * * * * * *

Dečki, U-12

1. Jan Scavnicky jr. SVK
2. Žak Kolenc SVN
3. Marcel Kajtna SVN

3. Kamil Janczunski LT

* * * * * * * * * *

Vir: Krosminton zveza Slovenije, M.Šušteršič

Foto: Sabina Schabek

Share
Ostale novice iz Posavja