Atletika

Pet medalj radeškim atletom na državnem prvenstvu

Alja-v-teku-na-3000-zaprekeV soboto, 22. junija, in nedeljo, 23. junija, je v Novem mestu potekalo državno prvenstvo v atletiki za starejše mladince in mladinke, na katerem so za Atletski klub Radeče nastopili vsi (trije) mladinci in obe mladinki ter skupno osvojili pet medalj, kar seveda predstavlja odličen izkupiček tekmovanja.

V soboto je Nina Rman osvojila 1.mesto v metu kopja, Matija Rizmal si je na tekaški preizkušnji na 5000 m pritekel 1.mesto in Aljaž Renko 2.mesto v teku na 1.500 m, Lea Martinšek pa je osvojila 4.mesto v teku na 1500 m.
 
V nedeljo, 23. junija, pa je Aljaž Renko dosegel 2.mesto v teku na 3000 m z zaprekami,Tim Povše je osvojil 2.mesto v metu kopja in Lea Martinšek 8.mesto v teku na 800 m.
 
Radeški atleti so tako osvojili kar 5 medalj, od tega 2 zlati in 3 srebrne, "kar je zares izjemen rezultat"; pravi Stanko Renko iz AK Radeče in dodaja: "V teh rezultatih se vidi dobro delo v preteklosti, ki se nadaljuje tudi sedaj. Našteti atleti si resnično zaslužijo čestitke in pohvalo za nastop in njihovo odrekanje, pohvale pa veljajo seveda tudi njihovim trenerjem."
 
Vir in foto: AK Radeče
 
Foto 1 : Tim Povše pri izmetu kopja
Foto 2 : Aljaž Renko v teku čez vodno zapreko na 3.000 m zapreke (naslovna fotografija)
Foto 3 : Matija Rizmal na zmagovalnih stopničkah
Foto 4 : Aljaž Renko na stopničkah
 

 

Share
Ostale novice iz Posavja