Atletika

Prvo mesto za Aljaža Renka na mitingu v Šentjerneju

Screenshot20190821-214229Atletski klub Šentjernej je v okviru prireditev ob tamkajšnjem občinskem prazniku organiziral 19. atletski miting "Jernejevo" in memorial Poldeta Bučarja za vse kategorije, katerega se je udeležilo več kot 250 atletov iz več kot 35 klubov in šol Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Srbije. V mladinski kategoriji v teku na 800m je Aljaž Renko iz Atletskega kluba Radeče suvereno zmagal.

Preberi več

Pet medalj radeškim atletom na državnem prvenstvu

Alja-v-teku-na-3000-zaprekeV soboto, 22. junija, in nedeljo, 23. junija, je v Novem mestu potekalo državno prvenstvo v atletiki za starejše mladince in mladinke, na katerem so za Atletski klub Radeče nastopili vsi (trije) mladinci in obe mladinki ter skupno osvojili pet medalj, kar seveda predstavlja odličen izkupiček tekmovanja.

Preberi več

Splavarjev tek letos v znamenju dežja

15Splavarjev-tek-2019-8mV sklepnem dnevu konca tedna, ko je v Radečah potekala tradicionalna prireditev "Splavarjenje", je Atletski klub Radeče pripravil 15. Splavarjev tek, katerega se je udeležila slaba deseterica najmlajših, kateri se niso ustrašili dežja, ter mnogi tekaški navdušenci, ki so tekmovali na treh različno dolgih progah glede na letnik rojstva in udeleženci rekreativnega teka v dolžini 2,5 km in teka v dolžini 7,5 km.

Preberi več

Rizmal si je pritekel zlato in Martinškova srebro v Mariboru

AK-Radee2019-05-15Finale-S-prvenstva-simbolV sredo,15. maja, je potekalo finale srednješolskega prvenstva na Atletskem stadionu Poljane - Športnem partu Tabor v Mariboru, na katerem so lastne izobraževalne ustanove in obenem Atletski klub Radeče, zastopali Matija Rizmal, Lea Martinšek, Nina Rman in Timi Povše.

Preberi več

Nina, Matija in Aljaž - "smetana" radeške atletike

AK-RadeeAtleti-leta-2018-34mMinulo soboto je Atletski klub Radeče pripravil družabno srečanje s podelitvijo nagrad najboljšim atletom leta 2018 - priznanje za najvidnejše uspehe na športnem področju sta prejela Nina Rman in Matija Rizmal, za izredne tekmovalne dosežke pa še Aljaž Renko.

Preberi več

Uvod v leto z dvema medaljama in osebnim rekordom

2019-01-19DP-CE-SlatinekRadeški mladi atleti so delavno zakorakali v novo koledarsko leto in pred koncem prvega meseca leta 2019 svojo bero medalj dopolnili z eno zlato in eno bronasto, nastopi tistih, ki se niso povzpeli na zmagovalne stopničke, pa so bili prav tako pohvalni.

Preberi več

Matija in Aljaž v evropski boj v krosu

Prihodnjo nedeljo, 9. decembra, bo v nizozemskem Tilburgu potekalo Evropsko prvenstvo v krosu. V kategoriji mladincev v teku na 6,3 km bosta Slovenijo zastopala Matija Rizmal in Aljaž Renko, člana AK Radeče.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja