Radeški zvon

Seminar za izlitje Svetega Duha v radeški župniji

seminarzaizlitjesvduhazupnijaradece-19Sadovi drugega vatikanskega koncila (1962-1965) so tudi številna gibanja v Cerkvi, ki so se pojavila in začela delovati v drugi polovici prejšnjega stoletja. Med njimi je tudi Karizmatična prenova v duhu (Prenova v duhu). Gibanje, ki na nov način, z novim ognjem v srcih prinaša srečanje z živim Jezusom,  je organiziralo tudi seminar za izlitje Svetega duha, ki je potekal sedem ponedeljkovih večerov (od 13 . januarja pa do 24. februarja) v radeški župniji.

Preberi več

Svečnica 2020 v Radečah

IMG3909Svečnica, tudi Gospodovo darovanje, je krščanski praznik. Obhaja se 2. februarja, 40 dni po božiču. Ime svečnica izhaja iz tradicionalnega blagoslavljanja sveč po cerkvah. Na ta dan sta Marija in Jožef novorojenega Jezusa odnesla v jeruzalemski tempelj in se Bogu obredno zahvalila za sina. S svečnico se končuje tudi božični čas v širšem smislu (v ožjem se zaključuje s praznikom Svetih treh kraljev – 6. januarja). 

Preberi več

Zbrali so se izvajalci karitativne dejavnosti v radeški občini

upnijska-karitasObni-zbo-2020-1V sredo, 29. januarja letošnjega leta, je v prostorih Doma svetega Petra v Radečah potekal občni zbor Župnijske Karitas Radeče - Svibno. Občni zbor je vodil predsednik ŽK Radeče župnik Miro Bergelj. Udeležili so se ga tudi nekateri povabljeni gostje: župan občine Radeče Tomaž Režun in tajnica ŽPS Svibno Sonja Kmetič ter tajnica ŽPS Radeče Mateja Kovač.

Preberi več

Svetopisemski maraton 2020


Svetopisemski-maraton-2020-7Svetopisemski maraton je bil v Sloveniji prvič pripravljen leta 2007 ob letu Svetega pisma, krog sodelujočih gibanj, skupnosti in cerkva pa se vsako leto širi.
Tako je letos potekal že dvanajstič, in sicer v Antonovem domu na Viču v Ljubljani. Neprekinjeno branje Svetega pisma se je pričelo v nedeljo, 26. januarja, in je trajalo do sobote, 1. februarja.

Preberi več

Blagoslov poprtnikov na Svibnem

Blagoslov-poprtnikov-Svibno-2020-4Na predvečer praznika svetih treh kraljev, 5. januarja, so članice Društva kmečkih žena Arnika k blagoslovu prinesle božični praznični kruh poprtnik, za dopolnitev slovesnega druženja pa so s pesmimi poskrbeli člani svibenskega cerkvenega pevskega zbora in MoPZ Papirničar Jagnjenica.

Preberi več

Miklavž obdaril otroke v radeški cerkvi

Miklavevanje-2019-31mSinoči je bilo v radeški cerkvi ozračje napeto od nestrpnega pričakovanja, kdaj bo skozi vhodna vrata vstopil Miklavž s svojimi angeli, pa tudi malce strahu je bilo zaznati v očeh najmlajših, ki so se dobro zavedali svojih malih grehov (ko niso bili pridni in ubogljivi) in razmišljali, ali bodo nemara dobili le šibo od parkeljnov, ki so vsake toliko z verigami in kriki malce prestrašili otroke.

Preberi več

Razstava jaslic na radeški tržnici

Razstava-jaslic-2019-30Še do 12. januarja (ko boste na radeški tržnici, le pogumno pokličite na telefonsko številko na obvestilu) bodo na ogled raznovrstne jaslice, ki so razstavljene vse od 19. decembra dalje. Društvo jasličarjev Slovenije jih na pobudo Draga Kozinca postavlja zadnja štiri leta, led so namreč prebili isto leto kot je bila otvoritev radeške tržnice - leta 2015.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja