Rdeči križ

Usposobljeni za rokovanje z defibirilatorjem

Usposabljanje-AED-Radece-2Območno združenje Rdečega križa Laško-Radeče je konec februarja v prostorih Centra za starejše Dobra energija pripravilo usposabljanje za tiste, ki so ob lanskoletnem prevzemu dveh defibrilatorjev v namen izrazili to željo.

Preberi več

60 let Krajevne organizacije Rdečega križa Svibno

V drugi polovici novembra so krajani Svibna obeležili 60. obletnico začetka delovanja Krajevne organizacije Rdečega križa, na kateri so zaslužnimi članoma tamkajšnjega odbora podelili tudi priznanje za dolgoletno prizadevno delo na humanitarnem področju.

Preberi več

V Radečah dopoldan zbrali 40 litrov krvi

Krvodajalska-akcija-Radee2018mTekom današnjega dopoldneva se je lahko vsak zdrav, humanitarnn naravnan posameznik odpravil v Dom Pihalnega orkestra radeških papirničarjev, kjer je potekala jesenska krvodajalska akcija.

Preberi več

Živahen predpraznični čas za humanitarce

Pri ObmOZ-RK-L-Robisk-v-Lokiočnem združenju Rdečega križa Laško-Radeče kljub pregovorno najbolj dinamičnem mesecu leta ne počivajo, temveč so že razdelili še zadnje pošiljke hrane, obiskali starejše občane, v prihodnjem tednu pa pripravljajo še zadnjo krvodajalsko akcijo v bližnjem Laškem.

Preberi več

Svibanci prejeli defibrilator

SvibnoAEDnaslovnaPo tem, ko je eden na zidu radeške športne dvorane in drugi na zidu radešega gasilskega doma, so na Svibnem slavnostno predali namenu tretji javno dostopen avtomatski eksterni defibrilator v občini Radeče.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja