Gasilstvo

Zbor članov PGD Jagnjenica

PGD-JagnjenicaOZ-2020-delovno-predsedstvoPreteklo soboto so se v prostorih njihovega gasislkega doma na Jagnjenici zbrali člani in članice PGD Jagnjenica ter se na 74. rednem letnem občnem zboru ozli na postorjeno v preteklem letu in si zadali cilje za letos.

Delovno predsedstvo so sestavljali Mojca Lazar, Ivana Mesec, Zoran Špringer kot zapisnikar, na čelu srečanja pa je bil Tomaž Šmrgut, ki je zbrane popeljali skozi vsa podana poročila: o operativnem delovanju ga je podal poveljnik Matjaž Šuligoj, zaradi bolezni predsednice je pregled delovanja zajel podpredsednik društva Zvone Dornik,   kako je potekalo delo z mladino pa Lucija Prašnikar. O aktivnostih na področju žensk v PGD Jagnjenica je najpomembnejše strnila Mojca Lazar in za delo z veterani Miran Grahek (prebrala pa Ivana mesec).

Najvišji organ društva, občni zbor, je obenem lepa priložnost, da se nekoliko bolj slavnostno podelijo priznanja za dolgoletno aktivno delo v gasilski organizaciji, ta so prejeli: za 10 let - Miroslav Šmrgut, Luka Sluga in Aljaž Dornik, za 20 let - Adolf Šketako in Tadej Šuligoj, za 30 let - Rudolf Špringer, za 40 let Mitja Šuligoj in Peter Trebežnik in za 50 let - Vinko Mesec, Miran Grahek in Mirko Dornik.

V PGD Jagnjenica so v letu 2019 k sreči zabeležili le eno intervencijo, pet članov in ena članica pa se je uposobilo za tečaju za delo strojnika.

Zbrane so nagovorili Rado Mrežar, predsednik Gasilske zveze Radeče, ki je tudi sicer član jagnjeniškega društva, župan Občine Radeče Tomaž Režun in poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije Matjaž Han, za dobro dosedanje sodelovanje z željami, naj bo tako tudi v bodoče, pa sta se navzočim domačim gasilcem zahvalila Petra Breznikar v imenu Telesnokulturnega društva Jagnjenica in Ivan Gorenjec v imenu Moškega pevskega zbora Papirničar Jagnjenica.

Share
Ostale novice iz Posavja