Zanimivosti

Podjetja in posamezniki: kako do brezplačnih zaščitnih mask?

modelbrezplacnazascitnamaskaV Posavju je po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje s SARS-CoV-2 (COVID-19) okuženih sedem oseb; po dva iz Brežic in Sevnice ter trije iz občine Bistrica ob Sotli. Boste lahko mirno spali, če se okužba s koronavirusom zgodi vam ali vašim bližnjim, sami pa veste, da niste storili vsega, kar je v vaši moči, da bi to preprečili? Eno od takih dejanj, s katerimi se izvaja preventiven ukrep, je tudi zagotovitev BREZPLAČNIH zaščitnih mask!

Začelo se je s šivanjem zaščitnih mask, ko je le-teh začelo primanjkovati in so šivilje naše največje bolnišnice, Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, stopile v akcijo.

Podobno so tudi v trboveljskih DEWEsoft, More Than Beauty in podjetniškim pospeševalnikom Katapult prepoznali dragocen pomen medsebojne pomoči. Človeka, ki stojita za imeni podjetij, sta Jure Knez, ustanovitelj in direktor Dewesoftta, ki je "zagnal" tudi Katapult ter Jelka Verk, lastnica licence Miss Slovenije in ki je zlasti v času epidemije zaradi koronavirusa toliko bolj potrebna, pripravili brezplačni paket za šivanje obraznih mask. Vsi tisti, ki imate čas in znanje, naročite paket in maske izdelate doma. Paket je brezplačen, plača se le poštnina.

Za dvomljivce, ki se sprašujete, ali material res zaščiti: 60% PP-polypropilen zagotavlja odbojnost kapljic, ščiti pred delci in aerosoli (klasično blago ne ščiti dovolj!)

Izbrati je moč dva različna paketa:

Paket 1 (za 12 mask) vsebuje:

- 1 tekoči meter blaga
- 3, 4 metrov elastike
- 1 print krojne slike

Paket 2 (za 60 mask) vsebuje:

 - 5 tekočih metrov blaga
 - 17 metrov elastike
 - 1 print krojne slike,

naročilo pa lahko izvedete preko te povezave.

 

 

Share
Ostale novice iz Posavja