Zanimivosti

Moški na cesti, kraja v Mercatorju, brez plačila hrane iz Križišča, avto v globel in divje v vrhovškem lokalu

POLICIJA-RADEEZadnja dva tedna meseca februarja je bilo v Radečah in okolici pestro, saj so imeli možje postave kaj početi. V torek, 18. februarja, so bili policisti obveščeni, da na cesti pri radeškem bencinskem servisu leži moški. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je pri hoji padel starejši moški in se poškodoval, zato se je policistom kmalu pridružil zdravnik iz ZD Radeče, ki je moškemu nudil zdravniško pomoč.

Na debeli četrtek, ko se pravi uvodu v pustni čas, pa so iz gostinskega obrata ob cesti Zidani Most-Krško bili priča pobegu s polnim želodcem in brez evra za postreženo. Eden izmed gostov lokala v kraju Obrežje namreč ni poravnal računa za hrano in pijačo, ampak je s kraja odšel. Policisti so moškega, ki je nameraval zastonj jesti in piti v Gostilni Križiše izsledili - zoper njega sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja goljufije.  

Istega dne so imeli policisti v postopku voznika osebnega vozila v kraju Hotemež, v katerem je bilo ugotovljeno, da obstaja sum vožnje pod vplivom droge, zato je bil z voznikom opravljen hitri test na droge z napravo »DrugWipe«. Ta je pokazala prisotnost droge Canabis. Vozniku je bilo zaradi tega odvzeto vozniško dovoljenje.

Tudi pustni torek je minil v znamenju obiska policistov Policijske postaje Laško v radeški občini: s strani varnostne službe so bili obveščeni, da se je v trgovini Mercator v Radečah sprožil » panik« alarm. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznani storilec izkoristil odsotnost blagajničarke in odprl blagajno, iz katere je odtujil za okoli 1000 evrov gotovine ter nato pobegnil iz trgovine.

Obravnavali pa so še prometno nesrečo v Vrhovem. Do te je prišlo, ker je voznik osebnega vozila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del vozila pred njim, ki je zavijalo levo. Nastala je materialna škoda, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

Minuli konec tedna, v petek, so bili policisti s strani občana iz območja Hotemeža bili obveščeni, da je občanu "ušlo" osebno vozilo. Avtomobil se je tako zapeljal preko cestnega robnika v globel, ker voznik ni ustrezno zavaroval svojega vozila. Zaradi omenjena prekrška je bil vozniku izdan plačilni nalog.

Na zadnjo februarsko soboto pa je do mož v modrem prispelo obvestilo, da je v lokalu v Vrhovem glasna glasba, ki je moteča in da je v teku kršitev javnega reda in miru, saj gosti vpijejo in kričijo. Policisti so na kraju dejansko ugotovili, da je v lokalu glasna glasba in da eden izmed gostov krši javni red in mir, ki pa je s kraja odšel. Omenjeni gost je bil nato bil izsleden v bližini in ker je še vedno pod vplivom alkohola kršil javni red in mir ter zakonitih ukazov policistov ni upošteval, mu je bilo odrejeno pridržanje. Kršitelj se je pri tem uprl, zato so bila uporabljena prisilna sredstva. Kršitelj je bil nato z intervencijskim vozilom odpeljan v prostore za pridržanje.
 

 

 

 

 

Share
Ostale novice iz Posavja