Zanimivosti

Policisti intervenirali v Radečah ob dveh vlomih

POLICIJA-RADEEVčeraj v popoldanskem času so imeli policisti polne roke dela v radeški občini, saj so prejeli prijavo dveh vlomov.  Vlomljeno je bilo v stanovanjsko hišo na območju Počakovega, ob čemer je neznani storilec povzročil materialno škodo za okoli 1000 evrov, nepridipravi pa so nasilno vstopili tudi v brunarico na območju Radeč, od koder so bile odtujene alkoholne pijače - lastnika je vlomilec oškodoval za okoli 200 evrov.

Ob tem ni odveč nekaj opozoril: Občanom policisti svetujejo, naj  doma ne hranijo večje količine  denarja in vrednejšega nakita.

PIN kode plačilnih in bančnih kratic naj hranijo ločeno in naj jih ne označujejo, orožje pa naj hranijo v primernih protivlomnih in protipožarnih omarah. Omare in sefi naj bodo vgrajeni in zakriti.

Vsekakor je priporočljiva namestitev alarmnih sistemov in kakovostnih ključavnic.

Žal  policisti še vedno obravnavajo  primere, ko so oškodovanci močno olajšali delo tatovom, saj so ti našli ključe vhodnih vrat pod predpražnikom ali »skrite« pod bližnjim cvetličnim lončkom.

Ob naši odsotnosti poprosimo sosede, da so pozorni  na  sumljive  okoliščine  in o tem obvestijo policiste.

Če gremo v večernih  urah  za  krajši čas od doma, pa poskrbimo, da so v hiši prižgane luči,   televizijski  ali  radijski  sprejemnik. 

Ob  upoštevanju  osnovnih zaščitnih ukrepov lahko občutno zmanjšamo tveganje za vlom.

 

Share
Ostale novice iz Posavja