Zanimivosti

Prva poroka na radeškem bazenu

pela-nidari-2minStreljaj od centra mesta Radeče se nad papirniško tovarno v zavetju dreves in arhitekture z nostalgičnim pridihom nahaja Bazen Radeče, ki od letos predstavlja tudi poročno prizorišče.

Preberi več

Zračni prostor nad Radečami se počasi umirja

Desant-pripadnikov-enote-za-specialno-delovanje-iz-helikopterja-Bell-412Po tem, ko se je minuli konec tedna v vojašnici v Cerkljah ob Krki začela mednarodna vojaška vaja Jadranski udar - Adriatic Strike 2018, na račun katere je bilo nebo (tudi) nad radeško občino pogosto preletano, se danes (v primeru slabega vremena) oz. jutri helikopterji počasi umikajo.

Preberi več

Uspešen tudi drugi vzpon s šajtrgo

2-vzpon-s-ajtrgo-201801Prostovoljno gasilsko društvo Svibno je po lanskoletnem premierno izvedenem vzponu s šajtrgo na Svibno, ki je postal uspešno realiziran dogodek (kljub temu ali pa prav zato, da so idejne korenine za družabno-športno srečanje pognale skozi gostilniško debatiranje), ob zavzetem angažmaju Aljaža Medveda in domačinov, izvedlo drugi vzpon s šajtrgo na Svibno.

Preberi več

Prometna nesreča v Svibnem

112Malce po deseti uri dopoldan so se po Radečah razlegali zvoki siren: na pomoč so hiteli reševalci Nujne medicinske pomoči, da bi pomagali udeleženim v prometni nesreči na Svibnem.

Preberi več

V petek brez elektrike

No-electricyElektro Ljubljana, DE Elektro Trbovlje, Nadzorništvo Radeče obvešča cenjene odjemalce, ki prejemajo električno energijo iz TP Kolenov graben in TP Petrol Radeče, da bodo v petek, 25. 08. 2017, med 8.00 in 14.00, brez električne energije, zaradi nujnih del na napravah visoke napetosti, in se vnaprej zahvaljuje za razumevanje.

Prometna nesreča v Čimernem

112Sinoči je malce pred sedmo uro zvečer voznik v osebnem vozilu v naselju Čimerno v občini Radeče zapeljal s cestišča, ob čemer se je avtomobil prevrnil na streho.

Preberi več

Električarji rešujejo posledice neurja

Neurje-elektrikaDa v času, ko se razbesni narava, pogosto ne sedijo križem rok električarji, se je izkazalo ob današnjem prehodu vremenske fronte, ki je povzročila krajevna neurja tudi v Radečah in Zidanem mostu.

Preberi več

Na Močilnem prebiva državni matematični prvak

Jure-KorbarNa 17. državnem tekmovanju dijakov srednjih tehniških in strokovnih šol v znanju matematike je mlad bistroumnež z Močilnega, Jure Korbar, pometel z vso konkurenco med 3. letniki in postal državni matematični prvak.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja