Zanimivosti

Radi delamo dobro 2019 v radeškem Mercatorju

Podelitev-2014V Sloveniji delujejo številna lokalna društva in organizacije, ki pomembno prispevajo k izboljšanju življenja predvsem v manjših krajih inso vez pri sodelovanju z lokalnim okoljem. Zato "najboljši sosed", znana trgovinska družba, letos že četrtič izvaja projekt Radi delamo dobro, h kateremu so se prjavila tudi tri radeška društva.

Preberi več

Pust, pust - veselih ust!

2019-03-05PVSP-Pust-201901Pustni čas je tisto obdobje leta, ko si vsi privoščimo malce več norčavosti in razigranosti kot ob običajnem vsakdanu. Ne le otroci v radeški šoli in v vrtcu, tudi marsikatere delovne organizacije na pustni dan zaživijo v nekoliko navihanem rapoloženju.

Preberi več

Med 8.00 in 9.00 brez elektrike na sobotno jutro

No-electricyElektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Trbovlje - nadzorništvo Radeče obvešča odjemalce, da bo jutri, v soboto, 8. decembra 2018 od 8:00 do 9:00 ure, zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP RADEČE.

Preberi več

Jutri zjutraj kratka prekinitev električne energije

No-electricyElektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Trbovlje - nadzorništvo Radeče obvešča odjemalce, da bo v četrtek dne 6.12.2018 od 8:00 do 9:00 ure, zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP SPODNJE JELOVO - NNO LAMOVŠEK.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena. Elektro Ljubljana d.d., se svojim odjemalcem zahvaljuje za razumevanje.

Vir: Elektro Ljubljana d.d.

Uvod v prvi decembrski delovni teden s potresom

Simbolina-fotografija--potresNa zgodnje ponedeljkovo jutro je marsikdo začutil rahlo bobnjenje in kratkotrajen premik tal. Tla so se zatresla ob 5.13, ko so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 1,8 v bližini Radeč, 45 km vzhodno od Ljubljane.

Preberi več

Rezultati volitev v radeški občini

Volitve-2017Lokalne volitve so se zaključile in po preštevanju glasovnic je danes že znano, kakšna bo sestava radeškega občinskega sveta kot tudi sestava vseh štirih svetov krajevne skupnosti. Kljub temu, da - ker Tomaž Režun kot županski kandidat ni imel protikandidata - ni bilo dvoma za koga glasovati za vodenje Občine Radeče prihodnja štiri leta, je bilo 7,4 % glasovnic za župana neveljavnih.

Preberi več

Prva poroka na radeškem bazenu

pela-nidari-2minStreljaj od centra mesta Radeče se nad papirniško tovarno v zavetju dreves in arhitekture z nostalgičnim pridihom nahaja Bazen Radeče, ki od letos predstavlja tudi poročno prizorišče.

Preberi več

Zračni prostor nad Radečami se počasi umirja

Desant-pripadnikov-enote-za-specialno-delovanje-iz-helikopterja-Bell-412Po tem, ko se je minuli konec tedna v vojašnici v Cerkljah ob Krki začela mednarodna vojaška vaja Jadranski udar - Adriatic Strike 2018, na račun katere je bilo nebo (tudi) nad radeško občino pogosto preletano, se danes (v primeru slabega vremena) oz. jutri helikopterji počasi umikajo.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja