Zanimivosti

Policija na temo drog v Prevzgojnem domu Radeče

PolicijaGHBMed varnostno pomembnimi dogodki, ki so so v preteklih dveh tednih zgodili na območju Policijske postaje Laško, je tudi obravnava pristojnih v Prevzgojnem domu Radeče v povezavi z drogami. V enem primeru so zasegli drogo, za katero je obstajal sum, da je prepovedana konoplja, v enem primeru pa je se je gojenec predoziral z drogo, ki naj bi bila tekoči ekstazi oziroma droga GHB.

Preberi več

Na Hotemežu zasegli Mercedesa

PolicijaFOTOPolicisti so pretekli četrtek v naselju Hotemež izvajali meritve hitrosti. Med delom so izmerili voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes, tip AMG, kateri je v naselju vozil s hitrostjo 108 km/h. Med postopkom so policisti ugotovili, da je voznik v cestnem prometu vozil osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so kršitelju zasegli in zoper njega podali obdolžilni predlog na OS Celje. Vir: PU Celje

Sunki vetra in dež privedli do izpada električne energije

EL-LJsimbolinaintervencijaV včerajšnjem poznem popoldnevu in večeru je marsikdo na območju Radeč, predvsem od Njivic navzgor, proti dolini Sopote, zaznal kratkotrajne izpade električne energije. Dobava le-te je bila motena zaradi poškodb na elektrovodih, katere je povzočilo padlo drevo na območju Podkuma.

Preberi več

Tatvina nafte v Radečah

Kraja-nafte-simbolinaS področja kriminalitete so včeraj v Radečah policisti Policijske uprave Celje obravnavali tatvino nafte. Neznani storilec jo je dobrih 200 litrov ukradel iz rezervoarja tovornega vozila.

Vir: PU Celje

Potres zajel 20 občin, tudi radeško

Komandna-soba1Ne, tla se niso zamajala - vsaj ne toliko, da bi to občutili prebivalci našega okoliša. Naslov novice nakazuje, da je v včerajšnjem dopoldnevu potekala regijska vaja Potres - Zahodna Štajerska 2019, z namenom, da se preveri in izboljša pripravljenost za učinkovito in usklajeno delovanje različnih sil za zaščito, reševanje in pomoč ob potresu.

Preberi več

Policisti intervenirali v Radečah ob dveh vlomih

POLICIJA-RADEEVčeraj v popoldanskem času so imeli policisti polne roke dela v radeški občini, saj so prejeli prijavo dveh vlomov.  Vlomljeno je bilo v stanovanjsko hišo na območju Počakovega, ob čemer je neznani storilec povzročil materialno škodo za okoli 1000 evrov, nepridipravi pa so nasilno vstopili tudi v brunarico na območju Radeč, od koder so bile odtujene alkoholne pijače - lastnika je vlomilec oškodoval za okoli 200 evrov.

Preberi več

Nemirna tla v okolici Radeč

Simbolina-fotografija--potresOb 6.23 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 0,8 v bližini Radeč, 50 kilometrov vzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Zidanega Mostu ter Obrežja pri Zidanem Mostu. V Uradu za seizmologijo Agencije RS za okolje ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Lulu Ronja: mlada lokalna aktivistka v boju za globalne spremembe

IMG20190927132013mLuluRonjaLulu Ronja Nikolič je prikupna deklica, ki obiskuje 3. A v Javnem zavodu Osnovna šola Marjana Nemca Radeče. Nič posebnega - ena od mnogih učencev in učenk šole, boste morda pomislili. A tretješolka je ena izmed tistih redkih posameznih aktivistov, ki se v boj za lepše in bolj čisto okolje podajo sprva sami in nato postopoma na svojo stran pridobijo cele skupine.

Preberi več

Gaja in Jana - kandidatki za Femme Fatale iz radeškega okoliša

Femme-fataleMed finalistkami izbora Femme fatale, ki po izboru bralcev razkriva, katera ženska je najbolj usodno zazanamovala tekoče leto, sta tudi notranja oblikovalka, stilistka in manekenka Jana Koteska iz Loke pri Zidanem Mostu in Gaja Prestor, pevka in vizažistka iz Radeč.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja