Svet podjetništva

Radeški obrtniki nagrajeni ob 40-letnici Območne obrtne zbornice Laško

OOZ-Lako40-let2019-11-29-77mMartinaRibiSinoči je v prostorih Aquarome v Rimskih toplicah potekala slovesnost, na kateri je vodstvo laške obrtne zbornice obeležilo svojih 40 let delovanja. Navzoče so nagovorili predstavniki Obrtne zbornice, župana laške in radeške občine ter državnozborski poslanec Han, podeljena pa so bila še jubilejna priznanja in poskrbljeno za neformalno druženje ob koncu.

Prvi predsednik Območne obrtne zbornice Laško je bil prav radeški podjetnik, znan gostinec Nandi Strnad st., katerega pa na slovesnosti ni bilo, saj so ravno sinoči tudi v Gostilni Strnad na Hotemežu namenili večer obujanju spominov na zlate čase diska izpred 40 let.

Bronasto plaketo za 10 let dela v obrti je prejela Natalija Hudoklin, srebrno za 20 let pa Robert Hiršel in Alma Zahirović.

Posebno priznanje Območne obrtne zbornice Laško so za nadaljevanje družinske tradicije in obenem za 40-letno članstvo v stanovski organizaciji prejeli Alenka Dornik, Jožica Jerič, Franc Medvešek in Martina Ribič, v letošnjem jubilejnem letu pa so bili podeljeni tudi bronasti ključi Obrtno podjetniške zbornice Slovenije - tega prejmejo člani, ki so neprekinjeno nadaljevali  z obrtno dejavnostjo, njihovi predniki pa so bili ustanovitveni člani takratnega Obrtnega združenja. Prejeli sta ga Nataša Pečnik (v odsotnosti) - ob 40. letnici OOZ Laško za nadaljevanje družinske tradicije in Mojca Potisek - za njeno 25-letno službovanje na OOZ Laško.

Večer se je nadaljeval v znamenju izmenjave poslovnih praks in pogostitve, druženje pa je popestril še nastop Elvisa Presleya.

Pripis: V novici so omenjeni le nagrajenci, ki obrt opravljajo (oziroma imajo sedež podjetja registriran) na območju Radeč. Med nagrajenci so bili sicer tudi obrtniki z območja Laškega.

Share
Ostale novice iz Posavja