Svet podjetništva

PVSP-jevci 2019 predstavili svoje podjetniške ideje

PVSP-2019-61mskupina-z-mentoricamiV prostorih radeškega gasilskega doma, kjer od februarja do konca maja svoje podjetniško naravnane delovne dni preživlja deseterica udeležencev operacije Podjetno v svet podjetništva za občino Radeče 2019, je večina izmed njih razkrila, v katerih dejavnostih prepoznavajo morebitno lastno uspešno zgodbo.

Med gosti sta se predstavitve udeležili tako zunanja mentorica, Brigita Stopar kot notranja, mag. Nataša Šerbec, prisotna pa je bila tudi Nataša Šterban Bezjak, skrbnica pogodbe omenjenega projekta z RRA Posavje. Operacija je sicer del Programa za spodbujanje konkurenčnosti in ukrepov za problemsko območje Hrastnik, Radeče in Trbovlje in udeležencem nudi širši vpogled v svet podjetnega ravnanja, kar jim predstavlja številne prednosti ob morebitni ustanovitvi lastnega podjetja kot tudi razširitev obzorij z vidika poslovnega sveta.

Na predstavitvi sta sicer manjkali Nika Prašnikar in Ninetta Gnidovec Rozman, preostalih osem pa je ob koordinatorici Urški Renko, ki udeležence vsakodnevno spremlja pri njihovem delu, spregovorilo o svojih idejah.

Aljoša Ban Ramoveš, katera ima 20-letne izkušnje v gostinstvu, je svoj poslovni prispevek prepoznala v pripravi, ponudbi in prodaji slaščic (tudi takih, ki so primerne za osebe z raznimi omejitvami zaradi alergij); Aleks Biondić ima zamisel o ustanovitvi Okrepčevalnice pri Leksiju, v kateri bi bila na voljo tako hitra hrana na klasičen način kot na bolj z zdravo (z nižjo vsebnostjo maščob); Maja Istenič verjame, da je učenje tujih jezikov lahko zelo zabavno, če je le-to ponujeno skozi uporaben način, denimo preko ogledov filmov, poslušanja glasbe in uporabe tujega jezika v praksi (na ulici, restavraciji ali npr. na železniški postaji); kineziologija Patricija Plazar bi rada pomagala na sebi lasten način pridati k skrbi za zdrav življenjski slog skozi organizacijo in izvedbo športnih aktivnosti v naravi in tudi preko promocije zdravja na delovnih mestih in s prehranskim svetovanjem; Ivo Pečnik Rugole, katerega je navdušila in ga k spodbudila k razvijanju ideja o luksuznem kotičku za sproščanje, se ukvarja z zamislijo o nudenju različnih vrst masaž; Sabina Rudolf bi želela v domačem okolju voditi kavarno s ponudbo izbrane kvalitetne kave, čajev in tudi naravnih sokov ter zmešankčkov; Rosana Vidergar razmišlja o mobilnih kozmetičnih storitvah, katere bi ponudila v avtodomu ter tako bila dostopnejša za potencialne stranke; Ema Šmon, katera je status samozaposlene že izkusila na lastni koži, pa vidi poslovno priložnost v dnevno-varstvenem centru za starejše.

Ob koncu predstavitev sta obe mentorici zbranim namenili nekaj spodbudnih besed, Aljoša Ban Ramoveš pa je poskrbela za pripravo nekaj vrst domačih slašič izpod njenih rok, katere so se prilegle ob kavi, ki je bila za navzoče na voljo v neformalnem delu predstavitve.

Udeležence čakajo še številna predavanja o vsem pomembnem, ki pritiče poslovnem svetu, ob čemer bodo ustvarjali tudi poslovni načrt za zastavljeno idejo, ki bo vključeval tako vsebinski kot tudi finančni del in ob koncu usposabljanja pripravili še eno, bolj celovito in obširno predstavitev za širšo javnost.

,

Share
Ostale novice iz Posavja