Svet podjetništva

V teku že sedma skupina PVSP za občino Radeče

PVSPS pričetkom februarja je v Radečah pričela sedma skupina programa Podjetno v svet podjetništva v občini Radeče. Vanj se je vključilo deset občanov občine Radeče, kateri so imeli do 1.2.2019 status brezposelne osebe oziroma so bili evidentirani kot iskalci zaposlitve.

Tokratna skupina je izrazito ženska, saj sta med zaposlenimi, kateri bodo tekom štirih mesecev razvijali in dodelovali lastne podjetniške ideje, le dva moška. Izvedba operacije, ki je del Programa spodbujanja konkurenčnosti in ukrepov razvojne podpore na problemskem območju občin Hrastnik, Radeče in Trbovlje v obdobju 2013-2020, poteka po že ustaljenih okvirih, z eno samo spremembo: lokacijo, kjer bodoči potencialni podjetniki preživljajo svoj osemurni delovnik.

Pretekle skupine so namreč bile nastanjene v razstavnem prostoru Doma kulture Radeče, kjer pa od 5. septembra 2018 deluje Pojnt – radeški mladinski center, ki izvaja aktivnosti za mlade v okviru projekta Rast(išče) sreče. Deseterica, katerim je zunanja mentorica Brigita Stopar (Občina Radeče), notranja pa mag. Nataša Šerbec (RRA Posavje), tako razširja svoja obzorja s podjetniškega vidika v prostorih gasilskega doma v Radečah, ob spremljanju in koordiniranju Urške Renko (RRA Posavje).

Nekaj prijavljenih podjetniških idej je podobnih tistim, ki so jih zastavili udeleženci programa v preteklih skupinah, nekaj pa je vsebinsko čisto novih. Sprejeti v PVSP 2019 za območje radeške občine so Aljoša Ban Ramoveš, Aleks Biondić, Ninetta Gnidovec Rozman, Maja Istenič, Ivo Pečnik Rugole, Patricija Plazar, Nika Prašnikar, Sabina Rudolf, Ema Šmon in Rosana Vidergar, njihove ideje pa se gibljejo v različnih panogah: gostinski in slaščičarski, turistični, vadbeni, ne manjka niti usmerjenosti v lepotilne, sprostitvene in kozmetične storitve in v skrb za starostnike (varstvo) in za najmlajše (delavnice, učna pomoč). Več o posameznih idejah pa bo širša javnost imela priložnost prisluhniti ob izvedbi prve predstavitve poslovnih idej, o katerih bodo spregovorili udeleženci sami preko predstavitvene računalniško oblikovane projekcije.

Share
Ostale novice iz Posavja