Svet podjetništva

Papirniško podjetje podelilo štipendije

tipendisti-z-direktorjiMuflon s papirnico je preko Regionalne razvojne agencije Posavje na razpisu za pridobitev kadrovskih štipendij delodajalcev izbral tri perspektivne dijake, katere bo v času njihovega šolanja finančno podprla v okviru Regijske štipendijske sheme posavske regije v tekočem šolskem letu.

Na sedežu Radeče Papir Nova d.o.o so bili izbranim dijakom predstavljeni nadaljnji postopki za samo realizacijo prejema finančne spodbude tekom njihovega izobraževanja ter pomen povezovanja človeških virov in zaposlovalne sfere.

Med desetimi prijavljenimi vlogami so mladi štipendisti postali Florjan Samec in Žiga Novak, oba iz Zagrada ter Zala Medved z Jagnjenice. Bodoči strojni tehnik, elektrotehnik in kemijska tehnica so se srečanja z direktorjem proizvodnje, Tomažem Režun, direktorico za pravne in kadrovske zadeve, Matejo Kajzba in direktorjem financ in računovodstva, mag. Leopoldom Povšetom, udeležili v družbi staršev ter tako skupaj dobili podrobnejši vpogled v pomen ustreznega kadra z vidika bodočega delodajalca.

Radeče papir Nova d.o.o., ki je po stečaju leta 2012 znova oživil tradicijo papirništva, in skupaj s hčerinskim podjetjem Muflon d.o.o zaposluje 315 ljudi, pridobiva na svojem strateškem pomenu, podpora domačim pa je izkazana tudi z dejstvom, da je dobrih 65% zaposlenih v obeh podjetjih prebivalcev radeške občine.

Podjetje, ki je pred tem nazadnje podeljevalo kadrovske štipendije več kot dve desetletji nazaj, je s tem, ko je trem dijakom omogočila štipendiranje v času izobraževanja v 1. letniku, dokazala, da želi mlad, usposobljen kader v svojih vrstah in mladim obenem ponuditi priložnost, da pridobljeno znanje vračajo kraju, v katerem so zrasli ter tako sami doprinesejo h gospodarskemu razvoju.

Dijaki in študenti ter udeleženci izobraževanj za odrasle se sicer lahko še do 30.11.2017 prijavijo delodajalcem na njihove objavljene potrebe po kadrovskih štipendijah.

Foto: arhiv RPN

 

Share
Ostale novice iz Posavja