Svet podjetništva

Novo: vina in kulinarika Posavja na enem mestu, med njimi tudi Gostilna Jež

gostilnajezV iztekajočem se mesecu, ki se je zapisal v slovensko zgodovino predvsem kot čas koronavirusa, je zaživel projekt Vina Posavja mladega podjetja iz sosednje Sevnice ProVino. Na enem mestu so odslej zbrani ponudniki najbolj kakovostnih vin iz Vinorodne dežele Posavje in nosilci kulinarične ponudbe - med slednjimi je tudi Rok Martinčič, ki nadaljuje družinski posel v Gostilni Jež na Jagnjenici.

Preberi več

Danes svetovanje sedanjim in bodočim podjetnikom

pisarna01Območno obrtno-podjetniška zbornica Laško bo danes od 16. do 17. ure izvajala osnovno informiranje in svetovanje sedanjim in bodočim podjetnikom v prostorih Občine Radeče. Prisluhniti bo možno prvi podjetniški pomoči, ki je v prvi vrsti namenjena zainteresiranim, ki o podjetniški poti šele razmišljajo, tistim, ki že poslujejo bo na voljo profesionalna podjetniška posvetovalnica in za tiste, ki poslovanje zaključujejo tudi informacije o prekinitvi podjetniške poti. Vabljeni k udeležbi!

Cena električne energije za cca 20 % nižja do konca maja

EL-LJsimbolinaintervencijaVlada Republike Slovenije je včeraj v okviru ukrepov za blaženje socialnih in gospodarskih posledic širjenja virusa SARS-CoV-2 (COVID-19) izdala Odlok o začasnem neplačevanju prispevkov za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije za male poslovne odjemalce in gospodinjske odjemalce električne energije.

Preberi več

Še zadnja, osma skupina PVSP Radeče razkrila svoje ideje

PVSP-Radee-2020-48V današnjem dopoldnevu je v prostorih gasilskega doma radeških prostovoljnih gasilcev potekala predstavitev zamisli, s katerimi so se začeli s februarjem ukvarjati udeleženci operacije Podjetno v svet podjetništva. PVSP Radeče 2020 šteje od februarja do konca maja deset posameznikov, ko bo svojo pot podjetništva sklenila še ta, osma, skupina, pa bo pod okriljem RRA Posavje zaključen omenjen instrument, ki je zadnjih sedem let potekal na problemskem območju Hrastnik, Radeče in Trbovlje.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja