Rokomet

Aktivno poletje radeških rokometašev

DSCF7464Kljub temu, da je čas od junija do avgusta za marsikoga sinonim za dopust in brezskrbnost, si radeški športniki, ki se udejstvujejo na rokometnem področju, niso vzeli počitnic. Tako njihov podmladek kot tudi mladinci in člani so namreč tekom poletja ostali aktivni.

Že kmalu po zaključku šolskih obveznosti je enajst otrok v starosti med 4. in 8. letom starosti letovalo na Debelem Rtiču, kar jim je RK Radeče omogočilo drugo leto zapored kot nagrado za njihovo prizadevnost, delo in trud med letom oziroma v času trajanja sezone. Otroci so podarjene dneve ob slovenski obali od petka do nedelje izkoristili za druženje ob animacijah, vodne igre, kopanje in krepitev družabnih vezi ob njihovi priljubljeni igri Monopoly. Kot je dejal predsednik RK Radeče, Marjan Ernestl, je letovanje v celoti financirano s strani kluba in zato staršem udeleženih otrok ne predstavlja dodatnega stroška, omogočeno pa je na osnovi pridobljenih sredstev Zajčkovega turnirja, na katerem se prav starši rokometnega podmladka in drugi prostovoljci, katerih je bilo v marcu letos okoli 40, izjemno angažirajo.

Da tudi vzorniki otrok iz kategorije mini rokometa na njihovem domačem parketu niso počivali, potrjuje odločitev vodstva, da mladincem in članom zagotovijo aktivno druženje pred pričetkom nove sezone, ki je že tik pred vrati. Tako je 23 rokometašev minuli vikend preživelo na Lisci, kjer so imeli organizirane priprave – za mladince je bilo to premierno doživetje, članska ekipa pa so je tovrstnega usposabljanja udeležila po dobrem desetletju zatišja. Namen tridnevnega druženja je bil povezati kondicijske aktivnosti in psihološki del priprav, okrepiti timski duh in se izpopolniti preko psihofizičnih dejavnosti v smislu team buildinga.

Posebej razveseljiva je pridobitev generalnega sponzorja - Radeče Papir Nova d.o.o. se je namreč darežljivo odzvala njihovem pozivu in prošnji glede finančne podpore, s čimer so se zagotovila tudi denarna sredstva za bolj stabilno kratkoročno prihodnost delovanja kluba, v znak zahvale in kot odraz kluba, kako zelo cenijo namenjeno donacijo, pa že teče postopek preimenovanja iz RK Radeče – MIK Celje v RK RADEČE PAPIR NOVA. Tako se bodo rokometaši pridružili vrsti stanovskih kolegov iz drugih krajev po Sloveniji, ki že skozi lastno ime izkazujejo tesno povezanost med športom in lokalnimi uspešnimi gospodarskimi družbami, radeška papirnica pa je obenem dokazala, da prepoznava razvoj lokalnega športa kot pomembno in vlaganje v lokalne športnike kot perspektivno za – ne le športno organizacijo, temveč tudi za sam kraj.

S septembrom, ko se prične v drugi polovici meseca, nova rokometna sezona, v kateri se bodo radeški rokometaši borili za čim višjo uvrstitev na lestvici 1. B. državne lige, pa bo v sklopu praznika Občine Radeče organiziran tudi rokometni turnir, kateri naj bi po željah in pričakovanjih vodstva, privabil večje število obiskovalcev in gledalcev, saj bo na parketu športne dvorane v Radečah igralo kar nekaj zvenečih imen, ki so v svetu rokometa zelo prepoznavni.  

Bodoči Rokometni klub Radeče Papir Nova torej čaka izzivov polna sezona, po zaključku katere pa že razmišljajo o obeležitvi 60-letnice njihovega obstoja, zato bo spremljanje izidov obračunov v dvoranah tako na domačem ot tudi gostujočem terenu še posebej zanimivo in napeto. In ob koncu še misel »Če izgubimo sezono, izgubimo radeški rokomet«, s čimer Ernestl poudarja pomen motivacije in pomena konstantnega trdega dela v klubu, katerega v prihajajočem letu vsekakor ne bo manjkalo.


Foto: Doroteja Jazbec in Zvone Ivanšek

 

Share
Ostale novice iz Posavja