Rokomet

6. Zajčkov turnir v mini rokometu

ZajekRokometni klub Radeče Papir Nova je minulo soboto v tamkajšnji športni dvorani organiziral 6. zajčkov turnir v mini rokometu, na katerem je gostil okoli 350 mladih rokometašev ter njihove spremljevalce in navijače.

V štirih kategorijah se je med seboj pomerilo 37 ekip. Med dečki 2006 je slavilo Rokometno društvo Herz Šmartno, drugo mesto je pripadlo Rokometnemu klubu Dol in tretje Rokometni šoli Vučići. V kategoriji dečki 2007 je bil znova najboljši podmladek iz RD Herz Šmartno, stopničko niže so zasedli člani RK Dol, tretji pa so bili slovenjgraški fantje Rokometne šole Alena Mihajla. Najmlajši tekmovalci so bili dečki, rojeni leta 2008, med katerimi so z vso konkurenco pometli člani RŠ Vučići iz sosednje Hrvaške, ki so za seboj pustili drugouvrščeno brežiško Rokometno šolo Gorazda Škofa in tretjeuvrščene iz Rokometnega kluba Velika Nedelja. Vučićani so obenem s svojo prisotnostjo na turnirju poskrbeli, da je šesti Zajčkov turnir prvič potekal v mednarodnem duhu.

Nežnejši spol je tekmoval v kategoriji deklice 2006 – kot najboljše so se izkazale pripadnice RŠ Alena Mihajla, drugo mesto so zasedle članice Rokometnega kluba Krim Mercator in tretje Žensko rokometno društvo Litija.

Najboljše tri ekipe posamezne tekmovalne skupine so prejele pokal, vsi udeleženci pa spominske medalje. Izbrana je bila še naj peterka, plaketo za Zajčkov met pa je prejel rokometaš iz RK Velika Nedelja.

Tudi letos se je skladno s prihajajočimi velikonočnimi prazniki, po katerih turnir nosi ime, med mladimi rokometaši sprehajala maskota v zajčkovi podobi, ki je razveseljevala s košarico, polno čokoladnih jajčk.

Da je turnir v mini rokometu že šestič zapored potekal uspešno, pa je poskrbela dobra dvajseterica sponzorjev tako iz radeških kot tudi širših, okoliških krajev, zavzeti člani radeškega rokometnega kluba in nepogrešljivi starši mladih rokometašev, ki predstavljajo svojevrstno spodbudo tako svojim otrokom na parketu kot tudi pomemben podporni dejavnik domačega rokometnega razvoja.

 

Share
Ostale novice iz Posavja