Nogomet

Radeški nogometaši U-11 peti v "zimski ligi"

NK-RADEE-EKIPA-B-U-11V soboto, 8. februarja 2020 je v dvorani Dolanka na Dolu pri Hrastniku potekalo finale zimskega tekmovanja Medobčinske nogometne zveze Celje za kategorija U-11. Na finalno tekmovanje se je uvrstila tudi ekipa Nogometnega kluba Radeče.

T. i. zimska liga je tekmovanje, ki poteka v obliki turnirjev in se zaključi z velikim finalnim turnirjem na katerem sodeluje 8 ekip. Letos je sodelovalo 30 nogometnih ekip iz regije. Ekipa NK Radeče je na dveh turnirjih, ki sta potekala novembra v radeški dvorani in januarja na Dolu osvojila prvo mesto v predtekmovalni skupini in se uvrstila v konkurenco osmih najboljših ekip.

NK Radeče je pod vodstvom trenerja Nejca Ribiča v tekmovanju sodeloval z dvema ekipama. V finalni turnir se je uvrstila ekipa v postavi Tim Smrke, Amadej Tratar, Vid Čeč, Taj Šunta, Bor Rainer, Anže Brenkuš, Žan, Volčič, Gal Žnidar).

NK-RADEE-EKIPA-A-U-11Drugi ekipi, katero so sestavljali Nik Zupančič, Tim Ribič, David Tokalić, Benjamin Bizjak, Carllo Kirn, Žiga Keber, Jure Korat in Slavko Ručnov, pa je za uvrstitev v sklepni del tekmovanja zmanjkalo malce športne sreče.

Na finalnem turnirju so prvo tekmo nesrečno izgubili po kazenskih strelih (rezultat ob koncu igre je bil 0:0) proti končnemu zmagovalcu iz Štor. To je zaradi sistema tekmovanja pomenilo, da se lahko borijo le za uvrstitve med 5. in 8. mesto. V nadaljevanju so premagali ekipi iz Brežic in Celja in uvrstili odlično končno 5. mesto.

V februarju se bo NK Radeče U-11 udeležil še dveh močnih turnirjev na Vranskem in v Radencih. To je uvod in priprava na 4. Muflončkov turnir, ki bo potekal 7. marca 2020 v radeški športni dvorani,  na ogled tekem pa radeški nogometaši že sedaj vljudno vabijo, saj jim podpora ter navijaška spodbuda s tribun predstavlja posebne vrste dodatno borbenost na parketu.

Ekipa U-11 Nogometnega kluba Radeče pa se bo v sredini marca udeležila tudi močnega mednarodnega turnirja Umag Trophy 2020, kjer se bo za uvrstitev borila v konkurenci 56 ekip.

Vir in foto: NK Radeče

 

Share
Ostale novice iz Posavja