Krosminton

Jasmina Keber tretjič svetovna prvakinja v krosmintonu

Jasmina-Keber-tretjic-svetovna-prvakinjamNa petem svetovnem prvenstvu je nova svetovna prvakinja v krosmintonu postala Jasmina Keber, ki je v finalu ugnala svojo varovanko, 17-letno Lori Škerl. Slednja je v paru z Danajo Knez osvojila še naslov svetovnih prvakinj v ženskih dvojicah, Matjažu Šušteršiču pa je bil potrjen nov mandat na čelu Mednarodne krosmintonske organizacije ICO.

Preberi več

Članica Krosminton kluba Radeče zmagala v Laškem

01-women-podiummNa prvem turnirju nove sezone ICO Svetovne krosmintonske serije, ki je potekal minuli konec tedna, je v dvorani Tri lilije v Laškem navdušila domačinka Lori Škerl. V moški konkurenci je slavil najboljši igralec sveta Čeh Petr Makrlik. Na turnirju najvišjega mednarodnega ranga ICO Crossminton Slovenian Open 2019 powered by Speedminton® je nastopilo 172 igralcev in igralk iz 16-ih držav.

Preberi več

Štirikrat zlato in srebro radeškim krosmintonistkam

04-keber-SVN-Open-2018Na prvem turnirju nove sezone ICO Svetovne krosmintonske serije sta v dvorani Tri lilije v Laškem slavila domačinka Jasmina Keber in Ukrajinec Mykhailo Mandryk. Z uvrstitvijo v finale je presenetila 17-letna Lori Škerl, ki se hitro prebija v krosmintonski vrh.

Preberi več

Pokal narodov že tretjič v rokah tudi radeških krosmintonistov

ICO-NC-FT-2017-Team-SloveniaminV hrvaškem mestu Zabok je to soboto potekal zaključni turnir tekmovanja ICO Nations Cup 2017, na katerem so nastopile štiri reprezentančne vrste, ki so si vstopnice priigrale na spomladanskih regionalnih turnirjih, po letu 2013 in 2015 pa je naslov prvaka ponovno pripadel Sloveniji.

Preberi več

Jasmina in Lori zlati, Danaja srebrna

KMK-RadeeMnchen03München je pretekli konec tedna gostil ICO Speedminton (R) German Open 2017 v kraju Fürstenfeldbruck, Krosmintonski klub Radeče so predstavljali štirje športniki in v domač kraj prinesli tri posamične medalje in tri v kategoriji mešanih dvojic.

Preberi več

Krosminton tekmovanje v radeški šoli

Dan pred pričetkom planiškega športnega praznika, se je minulo sredo v radeški športni dvorani odvilo šolsko prvenstvo v krosmintonu (prej speed badmintonu) 2016, katerega so se udeležili mladi športno naravnani učenci in učenke Javnega zavoda Osnovna šola Marjana Nemca Radeče.

Preberi več

Krosmintonska mladina uspešna v Laškem

Samo-LipuekNa turnirju najvišjega mednarodnega ranga ICO Speedminton® Slovenian Open 2017 je v športni dvorani Tri lilije v Laškem nastopilo 153 igralcev in igralk, med njimi pa ni bilo dvakratne svetovne prvakinje Jasmine Keber, ki je prvi nastop po rojstvu otroka v zadnjem trenutku odpovedala.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja