Drugi športi

Zasluženo: trikratna državna prvakinja Zoja postala strelka leta 2019

ZojaKalinstrelka-pionirka-leta-2019Svoj drugi naslov najboljše pionirke leta 2019 je osvojila Zoja Kalin, članica Strelskega društva Dušan Poženel Rečica pri Laškem. Zoja nadaljuje z osvajanjem odličij na državnih prvenstvih, saj si je po dveh posamičnih in dveh ekipnih odličjih v letu 2018, v letu 2019 nadela trojno krono in postala državna prvakinja s serijsko zračno puško, državna prvakinja s serijsko malokalibrsko puško 50m leže in serijsko malokalibrsko puško 50m v trojnem položaju.

K trem posamičnim zlatim odličjem pa je dodala še naslov ekipne državne prvakinje z malokalibrsko puško v obeh disciplinah in ekipne državne podprvakinje (skupaj s sestro Izo Kalin in Niko Zupanc) s serijsko zračno puško.

Sestri Kalin in Zupančeva so prejele bronasto plaketo za dva ekipna državna rekorda.

Sicer je bila Zoja zelo uspešna tudi v državni pionirski ligi, kjer je v izjemno izenačenem boju za vrh z dvema zmagama in dvema tretjima mestoma osvojila še skupni naslov ligaške prvakinje za leto 2019.

Družinsko veselje je ob Zojinem uspehu dopolnila še sestra Iza z osvojenim 4. mestom v skupnem seštevku, na kar je oče dvojčic, Marjan Kalin, ki je obenem tudi njun trener, zagotovo ponosen, saj mladi športnici krojita sam slovenski strelski vrh.

Ob 39. izboru najboljšh tekmovalcev, najboljšega društva in športne poteze leta 2019, ki je potekal v sredo, 11. decembra, je Strelska zveza Slovenije v Dobu pri Domžalah prizanje izročila tudi Zojinemu društvu, SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem, ki se je izkazalo kot najboljše v ekipni konkurenci (s puško in pištolo) in to lovoriko osvojilo že dvanajstič.

Vir: Strelska zveza Slovenije

Foto: osebni arhiv družine Kalin, Strelska zveza Slovenije

Share
Ostale novice iz Posavja