Drugi športi

Lea Zahrastnik tretja najboljša v Evropi

KK-Radee2018-06-30Evrmlad-10Minulo soboto je v Belgiji potekalo mladinsko evropsko savate prvenstvo 2018, katerega se je udeležila tudi slovenska reprezentanca s petimi tekmovalci, med katerimi sta bila tudi dva posavska športnika, Lea Zahrastnik in David Trošt iz Karate kluba Radeče.

Na tekmovanje, na katerem so sodelovali najboljši savate tekmovalci iz 17 evropskih držav, so se odpravili na zadnji junijski petek zgodaj zjutraj, nato pa se ob prihodu v mesto Loverval lotili urejanja formalnosti, kakršna je denimo pregled tehtanja za kategorije.

Že naslednji dan je takoj po zajtrku sledil ogrevalni trening, kajti ob devetih zjutraj se je pričelo tekmovanje. Borbe so potekale tekom celotnega dne in se sklenile z uradnim zaključkom, na katerem so ob deseti uri zvečer podelili odličja najboljšim. Slovenska reprezentanca je bila zelo uspešna, saj je osvojila kar tri odličja - eno srebrno medaljo ter dve bronasti.

Radeška karateista, člana mladinske savate reprezentance, sta se izvrstno izkazala. Po številnih borbah je Lea Zahrastnik dosegla odlično tretje mesto in s tem pridobila naziv 3. najboljše mladinke v Evropi 2018 v težnostni kategoriji do 56 kg. Tudi David Trošt je bil izjemen, a se mu je z nekaj smole z zelo tesnim rezultatom 2:1, ko ga je nadvladal italijanski sotekmovalec, izmuznilo finale ter je tako zaključil tekmovanje z uvrstitvijo na 4. mestu v težnostni kategoriji do 70 kg .

"Tekmovanje pomeni veliko izkušnjo za naše tekmovalce in trenerje ter motivacija za prihodnje leto, ko se bomo v podobni zasedbi udeležili že članskega evropskega prvenstva," pravi predsednik Karate kluba Radeče, Aljoša Kramar, kateri je bil na prvenstvu prisoten kot spremljevalec in trener. Po opravljeni analizi tekmovanja je zaključil, da sta oba radeška tekmovalca pokazala vse, o čemer so se dogovarjali v sklopu treningov, tako na domačih pripravah v Radečah kot na reprezentančnih v Ljubljani. »Tekmovanje naših članov ocenjujem kot zelo kakovostno ter se s ponosom veselim, da prihajamo domov v Radeče z bronom in uvrstitvijo na 3. mesto najboljše Evropejke in 4. mestom najboljšega mladinca EP 2018.«

Kakor ob vsakem tekmovanju, pa tudi tokrat Kramar poudarja, da gre tako ob udeležbi na tekmovanju kot tudi ob uvrstitvah, še za doživljanje življenjsko zelo pomembne izkušnje, pridobivanje novih prijateljev (tudi v mednarodnem merilu) ter odlično predstavljanje lastnega kraja ter občine Radeče, zlasti, ker v športnem duhu z odnosom in uspehi odkrito kažejo ponos ob zastopanju Slovenije.

"Iskreno se zahvaljujemo tudi slovenski panožni zvezi, Savate zvezi Slovenije, za vso znanje in podporo, da smo tako uspešno nastopali na enem največjih tekmovanj panoge Savate. Obenem pa tudi posebna zahvala Občini Radeče ter sponzorju Adriatic Slovenici d.d. za vso podporo", sklene gonilna sila kluba, Aljoša Kramar, ter iz Belgije, od koder se počasi slovenska reprezentanca odpravlja v rodne kraje, sporoča, da čestita vsem v ekipi in da se s klubskimi prijatelji kmalu srečajo doma, v prelepi Sloveniji.

Share
Ostale novice iz Posavja