Drugi športi

Triatlonec Primož Kirn prvi v Murski Soboti

Dolgi-3atlonPKirn-MSRadeško-hrastniški triatlonec Primož Kirn je na nedeljskem dolgem triatlonu v Murski Soboti ugnal vso konkurenco v članski kategoriji in osvojil prvo mesto, v absolutni razvrstitvi pa dosegel sicer nehvaležno, a odlično četrto mesto.

Dolgi triatlon je organiziralo Športno društvo Bakovci, tekmovalci pa so morali preplavati 1,9 km v Soboškem jezeru oz. Kamenšnici, po ravninskem delu 80 km prekolesariti in v sklepnem dejanju še preteči 21 km skozi mestni del in skozi park Murske Sobote. Kirn je v dresu Triatlon kluba Ajdovščina trodelno progo premagal v štirih urah in enajstih minutah, s čimer je med EM1- člani 1 zasedel najvišjo stopničko na odru za zmagovalce.

Med 49 prijavljenimi je preizkušnjo pričelo in zaključilo 39 tekmovalcev iz treh držav, poleg domače Slovenije, še iz Avstrije in Hrvaške.

Naslednji športni izziv, s katerim se bo soočil Primož Kirn, bo slabih 500 kilometrov proti jugu. V okolici največjega športno-rekreacijskega kompleksa v Beogradu, nekdanjega otoka Ada Ciganlija, bo namreč 24. septembra 2017 potekal beograjski triatlon 11TRI Belgrade hd 2017.

Foto: Nina Gašparut (arhiv Primoža Kirna) 

       Jure Zauneker (www.pomurje.si)

 

Share
Ostale novice iz Posavja