Drugi športi

Karateist David Hren 3. najboljši na svetu

Bronasti-David-HrenVaraždinske Toplice na Hrvaškem so gostile Svetovno mladinsko Savate prvenstvo v disciplini Savate Assault. Na tekmovanju, katerega se je udeležila tudi tričlanska ekipa iz Karate Kluba Radeče, je David Hren osvojil prvo lastno in prvo klubsko medaljo v svetovni konkurenci.

Tekmovanja se je 14. in 15. julija 2017 udeležilo 150 tekmovalcev v Savate Assault (v prevodu gre za borbe v francoskem boksu lahkega kontakta) iz dvajsetih držav sveta, radeška tekmovalna zasedba pa je bila tokrat manj številčna kot na sorodnih tekmovanjih nižjega ranga. Temu se seveda ne gre čuditi, saj borbe v konkurenci v svetovnem merilu zahtevajo od športnikov posebne priprave.

Tričlansko tekmovalno zasedbo so sestavljali David Hren, Urška Lamovšek in David Trošt. Vsi trije tekmovalci so se zelo intenzivno in načrtno za tekmovanje pripravljali skozi celo leto, delno pod okriljem domačega kluba in trenerja Aljoše Kramarja, delno pa v sodelovanju s predstavniki Savate zveze Slovenije in ob pomoči profesorice športne vzgoje ter trenerke savata, Marine Dobnik.

Treningi so bili specialno usmerjeni v tehnični del, taktične priprave, fizično napredovanje ter psihološko priprava na tekmovanje. "Tako so bili ob zaključku tekmovalci res izjemno psihofizično pripravljeni ter to suverenost in sposobnost prikazali tudi v vseh borbah na tekmovanju. Naj omenim, da so bili po intenzivnih pripravah tekmovalci nagrajeni z dnevom popolne relaksacije na Bazenu Radeče, za kar se izjemno lepo zahvaljujemo direktorici KTRC Radeče, Mariji Imperl, ki je ta projekt z veseljem podprla," je aktivnosti pred preizkušnjo slikovito opisal predsednik Karate Kluba Radeče, Aljoša Kramar, kateri je poudaril, da je "intenzivno delo vedno dobra popotnica k uspehu."

Da se je trdo delo obrestovalo je v prvi vrsti dokazal David Hren, ki je osvojil tretje mesto na svetovni Savate lestvici v kategoriji do 75 kg. David je zaostal je za srebrnim francoskim prvakom, ki je moral priznati premoč Jakovu Ivaneku, aktualnemu najboljšemu mladinskemu Savate Assault borcu na svetu.

David Hren je tako  postal prvi nosilec medalje svetovnega razreda za Karate Klub Radeče in nadgradil dosedanji najboljši klubski uspeh Blažke Lamovšek (Savate Assault, 3. mesto na evropskem prvenstvu v Parizu). Odlično sta se izkazala tudi Urška Lamovšek, ki je postala 6. na svetu v kategoriji do 52 kg in David Trošt, ki je prav tako postal 6. najboljši na svetu v kategoriji do 70 kg.

Ponosen Aljoša Kramar pohvali tudi spremljevalno ekipo: "Poleg tekmovalcev smo imeli priložnost na tekmovanju sodelovati tudi s sodniško zasedbo treh naših sodnikov. Vsi trije sodniki so opravili specialne priprave pod vodstvom Savate zveze Slovenije in so bili za odlično sojenje tudi s strani gostiteljice ter organizatorke tekmovanja, Savate zveze Hrvaške zelo pohvaljeni. Zato ob tej priložnosti želim izpostaviti in pohvaliti še sodnike Petra Lamovška, Sebastjana Hrena in Mirana Trošta in spremljevalko Blažko Lamovšek."

Pionir radeških borilnih veščin Kramar dodaja, da je bil dosežen ogromen uspeh, katerega so si  srčno želeli, zato jih še posebej veseli in so ponosni, da jim je uspel velik met že v začetku druge desetletnice obstoja Karate kluba Radeče. "To pomeni, da je v Karate klubu Radeče odlična energija, sinergija ter motivacija članov, na katero smo zelo ponosni in jo želimo le nadaljevati," zadovoljno zaključi.

Foto: KK Radeče

 

Share
Ostale novice iz Posavja