Atletika

Radeče gostile atletski dvoranski mnogoboj

AK-Radee2018-01-28Dvoranski-mnogoboj-Radee-01Zadnjo januarsko nedeljo je Atletski klub Radeče organiziral mnogoboj za Dolenjske klube v dvorani, dečki in deklice so se ob tem ločeno pomerili v štirih starostnih kategorijah.

Nastopilo je 86 deklic in dečkov iz Krke Novo mesto, Maratona Kočevje, AK Brežice, AK Sevnica, AK Dolenjske Toplice in AK Radeče, vsak tekmovalec pa se je boril za čim boljšo uvrstitev v treh disciplinah: skoku v daljavo, metu težke žoge in teku.

Samo tekmovanje sta z svojim obiskom še posebej zaznamovala župan občine Radeče, Tomaž Režun in predsednik Atletske zveze Slovenije, Roman Dobnikar, ki sta vse nastopajoče toplo pozdravila in jim zaželela uspešno nastopanje v Radečah in v nadaljevanju sezone.

Zmagovalci so po kategorijah postali:
Dečki U-8: Jure Slapšak (AK Sevnica)
Deklice U-8: Iza Markovič (AK Dolenjske Toplice)

Dečki U-10: Miha Mihalič (AK Dolenjske Toplice)
Deklice U-10: Nika Slovenc (AK Brežice)

Dečki U-12: Matic Tršelič (AK Brežice)
Deklice U-12: Sara Tomše (AK Brežice)
 
Dečki U-14: Jan Radakovič (AK Brežice)
Deklice U-14: Petja Markovič (AK Dolenjske Toplice)
 
Za Atletski klub  Radeče so nastopili:
Jonas Wetz (2. mesto), Mark Mavko (5. mesto), Max Slatinek (5. mesto), Pia Mesec (8. mesto), Laura Plazar (9. mesto), Rubi Gala Nikolič (11. mesto), Sola Novak (14. mesto) in Maja Potočnik (16. mesto).
 
Na koncu prireditve si je vodstvo radeške atletske organizacije z županom in predsednikom AZ Slovenije ogledalo stadion in dvorano, ob čemer športnih aktivisti niso skrivali želje glede zagotovitve boljših pogojev za trening otrok v občini Radeče in v njenih športnih klubih, saj je atletika osnova vseh športov.
 
Naslednja prireditev v organizaciji AK Radeče bo po pričakovanjih znova privabila športne navdušence v mesto ob Savi v času splavarjenja, ko bodo priredili že tradicionalni, 14. Splavarjev tek.
 

Foto: AK Radeče

Slika 1: Organizatorji AK Radeče z županom in predsednikom AZ Slovenije,
Slika 2: Najmanjši udeleženci na mnogoboju,
slika 3: Župan Občine Radeče in predsednik AZ Slovenije,
Slika 4: Tekmovalci in trenerji med tekom
Slika 5: Tomaž Režun in Roman Dobnikar z vodstvom AK Radeče
 
Share
Ostale novice iz Posavja