Atletika

Atletski mnogoboj dolenjskih in posavskih pionirjev

mnogoboj-17Atletski klub Radeče je minulo nedeljo v radeški športni dvorani organiziral atletski mnogoboj za pionirke in pionirje iz Dolenjske.

Na mnogoboju je nastopilo preko 70 osnovnošolcev v različnih starostnih kategorijah, tekmovali so v selekcijah od U-8 do U-16. Poleg tekmovalcev iz AK domačega AK Radeče so na atletskem mnogoboju sodelovali še člani AK Brežice, člani Atletske sekcije Športnega društva Dolenjske Toplice, člani AK Krka Novo mesto in člani AK Sevnica.

Tekmovalne discipline, v katerih so se pomerili mladi atleti, so bile met težke žoge, skok v daljavo in tek na 200-600m, pri čemer sta spremenljiv del predstavljala teža žoge in dolžina tekaške proge - odvisno od starosti atleta.

Radeški atleti so nastopili odlično, saj so osvojili skupno pet odličij. Pia Mesec in Jonas Wetz sta zmagala v kategoriji U-10, Maja Knez je bila prva in Manca Renko tretja v kategoriji U-14, Lea Martinšek pa druga v kategoriji U-16.

Dobro so nastopli še Max Slatinek, ki je v kategoriji U-12 zasedel 6. mesto in Laura Plazar, ki je bila 11., prav tako v U-12.

Kot je v sporočilu za javnost zaključil Stanko Renko, AK Radeče vsem čestita in jim želi še veliko uspehov v novi sezoni.

Share
Ostale novice iz Posavja