Šport

Strelka leta med slovenskimi pionirkami postala Zoja Kalin

Zoja-KalinStrelska zveza Slovenije je v prostorih Hotela M v Ljubljani na 38. razglasitvi najboljših strelcev v letu 2018 podelila priznanja za športne dosežke in za organizacijsko delo ter proglasila najboljše strelke in strelce po kategorijah. Med pionirkami je laskavi naziv Strelka leta 2018 prejela Zoja Kalin, osmošolka Osnovne šole Marjana Nemca Radeče.

Zoja ima ima kljub razmeroma kratkem času treniranja (4 leta), za seboj številne udeležbe na tekmovanjih. Z mirno roko in zbranostjo si je tako z zračno in malokalibrsko puško v sezoni 2017/2018 pristreljala 12 prvih mest, 2 drugi mesti in 6 tretjih mest.

V streljanju z malokalibrsko puško v streljanju 50m leže je postala državna prvakinja, v ekipi s sestro dvojčico Izo Kalin in Niko Zupanc pa so dekleta osvojila tudi naziv ekipnih državnih prvakinj v streljanju z malokalibrsko puško in naziv ekipnih državnih prvakinj z zračno puško.

Za njene treninge pod okriljem Strelskega društva Tone Bostič Zidani Most skrbi njen oče, Marjan Kalin. 13-letna Zoja, ki poleg športnega področja vestno deluje tudi na glasbenem področju kot violinistka, je ob prejemu laskavega naziva dejala: »V

Foto: osebni arhiv D.Kalin

 

Share
Ostale novice iz Posavja