Radeški zvon

Predstavitev knjige Tonike Zupan

DSC8069V soboto, 20. januarja, je po večerni maši v župnijski cerkvi v Radečah Tonika Zupan predstavila knjigo Ne predamo se! Z voljo do neskončnosti … , ki je nastala na podlagi njenih dnevnih zapisov in spominov po nesreči sina Ambroža v začetku avgusta 2015.

V začetku, po kratkem filmčku, ki je predstavil Ambroža, je avtorica Tonika povedala, zakaj in kako je prišlo do nastanka knjige, kdo jo je spodbujal k pisanju, na kakšne težave je naletela ob samem pisanju, kdo ji je bil v veliko oporo. Zahvalila se je vsem, ki so ji pomagali pri oblikovanju knjige.

Nato pa je ob izbranih fotografijah Drago Kozinc prebral odlomke, ki jih je avtorica izbrala sama. Poslušanje najbolj pretresljivih odlomkov knjige ni pustilo ravnodušnega nikogar od množice zbranih, orosilo se je marsikatero oko.

Tretji del, Tonika ga je poimenovala kar Točka razno, pa se je odvil v Petrovem domu, kjer smo se v sproščenem pogovoru ob jedači in pijači s hvaležnostjo zazrli na čudež, ki se je zgodil družini Zupan. Bogu hvala!

Besedilo: Danica Prnaver

Foto: Jože Potrpin

Share
Ostale novice iz Posavja