Gledališče

Prva abonmajska predstava Arzenik in stare čipke požela navdušenje

GD-RadeeArzenik-03Gledališka predstava Arzenik in stare čipke je bila prva izmed šestih rednih in ene dodatne predstave gledališkega abonmaja za odrasle, ki bo celo sezono razveseljeval gledalce. V Gledališkem društvu Radeče smo vedno veseli, kadar nas kdo popelje izven klasične uprizoritve žanra ter igram doda nove dimenzije. Ravno to pa so nam postregli gledališki prijatelji iz Teatra Janez Jalen Notranje Gorice.

Na videz klasična dobrodušna predstava se kaj kmalu po začetku drastično spreobrne v napeto dramo z močnimi primesmi prave kriminalke.

Gledalci smo bili, dobro poldrugo uro, na trnih ter se spraševali, če se bo skrivnost dveh ostarelih tetk razkrila in ali jima bo uspelo nadaljevali to, kar jima uspeva že dobra desetletja ne, da bi jih odkrili. Vsi liki v predstavi so karakterno izjemno dobro ter predvsem konsistentno zastavljeni. Igralci praktično nikoli ne popustijo v igri in tudi ko fokus ni na njih, ostanejo zvesti portretu osebe, ki jo igrajo.

V predstavi vidimo res širok izbor likov, od kaskaderja, ki misli, da je ameriški predsednik sredi bojišča, do nežne in uboge tetke z zelo prepričljivo grbo, kateri na bi prisodili niti zmotnega uboja mušice. Resnica je seveda vse prej kot to, kar vidimo na prvi pogled.

Vse že naštete, domiselno izbrane komponente, seveda prepletajo številčni, dobro umeščeni humorni vložki, ki so tudi v Radečah poskrbeli za salve smeha čez vso produkcijo.

Na začetku je abonmajsko publiko pozdravila predsednica Organizatorjev abonmaja, predsednica Gledališkega društva Radeče, Saša Plevel, ki se je ob koncu tudi zahvalila ekipi za zares odlično predstavo.

Naši gledališki kolegi se resnično niso brez razloga uvrstili na Državno Linhartovo srečanje odraslih gledaliških skupin.

Besedilo in foto: Gledališko društvo Radeče

Share
Ostale novice iz Posavja