Gledališče

Radeški ustvarjalci Rocky-a nastopili v Piranu

Rocky-Piran-MINČlani Gledališkega društva Radeče, ki so lansko pomlad vdihnili življenje muziklu The Rocky Horror Show, so po številnih uprizoritvah v kulturnih domovih prvič nastopili na prostem, v središču Pirana na Tartinijevem trgu.

Obalno mesto je namreč med 17. in 19. julijem gostilo Mini gledališki festival in radeški ljubitelji igre so svoje atribute pokazali na prvem izmed treh večerov. Za prevod O'Brienovega The Rocky Horror Show-a je poskrbel Klemen Nikolič, kateri je muzikal, ki žanje navdušenje povsod, kjer ga postavijo na oder, tudi režiral, za uspeh pa je zaslužno predvsem družno sodelovanje 15-članske ekipe.

Raznolika druščina ljubiteljskih igralcev iz Radeč skozi samo igro kaže lastno zadovoljstvo in srčnost pri kulturnem ustvarjanju, kar brez dvoma občuti tudi publika, katera nikjer ne ostane ravnodušna. Tako so tudi v Piranu poskrbeli za pravi spektakel in se na svežem, morskem zraku še bolj prepustili skupni interesni ljubezni - uprizarjanju na odru.

Drugi dan festivala so si mimoidoči in tisti, ki so "kulturno hrano za dušo" načrtovali, ogledali Benetke (Jorge Accame) pod režiserko taktirko Igorja Štamulaka in Vesne Jevnikar v izvedbi Gledališkega društva Cuker teater Portorož, zaključni večer pa je v svojem značilnem humornem slogu zaključil Matjaž Javšnik s "stand up" nastopom.

Marsikateri izmed radeških ljubiteljev gledališkega ustvarjanja je izkoristil priložnost tudi za kakšno besedo ali dve s priljubljenim slovenskim igralcem, katerega nasveti in bogate izkušnje s področja gledališča so zagotovo dobrodošli za nadaljnje delo. Srečanje z Matjažem Javšnikom, ki je s Piranom tudi poslovno povezan, saj ima v kotičku Tartinijevega trga svoj gostilnski lokal Žižola, je bilo pika na i uspešnemu uvodnemu večeru v Mini gledališki festival.

In ob zaključku še ekskluzivni napovednik, katerega je premierno za Radeški utrip razkril "oče" The Rocky Horror Show-a, Klemen Nikolič: odmevni muzikal bo tem, ko je bil prvič odigran in odpet v Piranu, svojo 15. uprizoritev ponudil na prostem, v osvežujočem in sproščujočem okolju Bazena Radeče, in sicer 14. avgusta ob 21.uri.

Označite si na koledarju, saj bo predstava pod milim nebom nedvomno vredna (ponovnega) ogleda!

 

 

 

Share
Ostale novice iz Posavja