Gledališče

Vabilo: Izpoved mazohista v Vrhovem

Izpoved-mazohistaProsvetno društvo Vrhovo - gledališka skupina Žaba gleda&išče vabi na premiero Izpoved mazohista, ki bo to soboto, 16. februarja 2019, ob 19. uri. Na odru bosta po režiserskih usmeritvah Katarine Klajn in njene asistenke Ana Marije Lednik igrala Žiga Medvešek in Urška Klajn. Vljudno vabljeni vsi v starosti nad 15 let.

Premiera radeških Kur: Sedem kur in lisica

GD-RadeeSedem-kur-in-lisica-08Gledališko društvo Radeče je na včerajšnjo nedeljo predstavilo premiero v letošnjem letu novoustanovljene ženske skupine Kure. V dopoldanskem času, ko so sedeže radeškega kulturnega doma zasedli predvsem otroci v družbi staršev in starih staršev, je deseterica izvedla igro Sedem kur in lisica.

Preberi več

Zverrinice in Bi se gnetli na tej metli?

Bi-se-gnetli-na-tej-metli-3mNa sneženo sobotno popoldne je Gledališko društvo Radeče v izvedbi otroške skupine Zverrinice predstavilo premiero Bi se gnetli na tej metli? po istoimenski knjižni uspešnici škotske pisateljice Julie Donaldson.

Preberi več

Na Ta veseli dan kulture Radeg v roke Junakov

Radeg-2018Na ta veseli dan kulture, ki se je odvijal na dan rojstva slovenskega pesnika Franceta Prešerna, ki se je rodil 3. decembra 1800 v Vrbi na Gorenjskem, je Gledališko društvo Radeče pripravilo dan odprtih vrat ter podelilo letošnjo gledališko nagrado – posebno skulpturo, ki so jo poimenovali Radeg.

Preberi več

Znan igralec Domen Valič prihaja v Radeče

VALIVabljeni v Dom kulture, v petek, 12. oktobra 2018 ob 19 uri. Vstopnice so na voljo v Drogeriji Lara v Radečah in na blagajni eno uro pred pričetkom predstave.

Gledališki skupini Junaki podelili zlato plaketo

naslovnaNa zaključnem srečanju otroških gledaliških skupin Slovenije je mladinska gledališka skupina Junaki iz Gledališkega društva Radeče s predstavo Neizsledljivi v režiji Anžeta Rusa osvojila zlato plaketo.

Preberi več

Regijsko srečanje otroških gledaliških skupin

GD-RADEERegijsko-osreanje-2018Včeraj dopoldan je v radeškem domu kulture potekalo drugo izmed treh regijskih srečanj otroških gledaliških skupin, kjer so mladi nadebudni navdušenci na odrskih deskah predstavili štiri igre.

Preberi več

Neizsledljivi Junaki v samem državnem vrhu otroških gledališih skupin

Neizsledljivi-naslovnaPo tem, ko so se kar tri radeške gledališke uvrstile na regijska srečanja - Sokoli s predstavo Sneguljčica, Zverrinice s predstavo Bežimo, svet se podira in Junaki s predstavo Neizsledljivi, so slednji dosegli stopničko više: na predlog državne selektorice otroških gledaliških skupin se bodo ravno v tem tednu udeležili zaključnega srečanja otroških gledaliških skupin v Novem mestu.

Preberi več

Vabilo k ogledu Sneguljčice

SneguljicaGledališko društvo Radeče bo jutri na ogled postavilo že tretjo premiero letos, tokrat v izvedbi novoustanovljene otroške skupine Sokoli, katere mentor je Tomaž Lavrinec, na svoj račun pa bodo prišli predvsem najmlajši ljubitelji gledališča - obeta se posodobljena različica Sneguljčice.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja