Gledališče

OBVESTILO: Abonmajska predstava že v petek

Izpoved-mazohista-DJ-2-mGledališko društvo Radeče obvešča abonente in ostale zainteresirane za ogled naslednje prihajajoče igre, da bo sicer za nedeljo, 23. februarja načrtovana Izpoved mazohista, uprizorjena že v petek, 21. februarja ob 19.00.

Po Zmenkih še Radeg Lavrinčevim Sokolom

GD-RadeeDan-odprtih-vrat-2019-115mV ponedeljek je Gledališko društvo Radeče pripravilo dan odprtih vrat, ob čemer je najprej Gledališče slepih in slabovidnih Nasmeh uprizorilo predstavo Zmenki, nato se je predsednica društva, Saša Plevel, zahvalila posameznim gledališkim skupinam za njihovo delo v preteklem letu in sledila je razglasitev prejmnika nagrade Radeg.

Preberi več

Prva abonmajska predstava Arzenik in stare čipke požela navdušenje

GD-RadeeArzenik-03Gledališka predstava Arzenik in stare čipke je bila prva izmed šestih rednih in ene dodatne predstave gledališkega abonmaja za odrasle, ki bo celo sezono razveseljeval gledalce. V Gledališkem društvu Radeče smo vedno veseli, kadar nas kdo popelje izven klasične uprizoritve žanra ter igram doda nove dimenzije. Ravno to pa so nam postregli gledališki prijatelji iz Teatra Janez Jalen Notranje Gorice.

Preberi več

Gledališko društvo Radeče vabi k vpisu abonmaja

LogoGD-RadeeDosedanje in nove abonente Gledališko društvo Radeče prijazno vabi k vpisu abonmajev za sezono 2019/2020, s katerimi si boste preko ogleda komedij na odrskih deskah lahko, kot obljubljajo, popestrili dolge, hladne večere.

Preberi več

Zlati Lavrinčevi Mozaik - Obrazi otroške skupine Sokoli

Mozaik-03mV novomeškem Kulturnem centru Janeza Trdine je 4. in 5. junija potekalo državno srečanje otroških gledališih skupin, na katerega so se uvrstili tudi člani Gledališkega društva Radeče s skupino Sokoli in s predstavo Mozaik - Obrazi osvojili zlato plaketo.

Preberi več

Vnovična Izpoved mazohista

Izpoved-mazohista13042019Po premieri v februarju Prosvetno društvo Vrhovo vabi na vnovični ogled igre Izpoved mazohista, ki jo bo v Prosvetnem domu Vrhovo gledališka skupina Žaba gleda&išče znova predstavila v soboto, 13. aprila ob 19.30.

Vabilo na premiero Mozaik-obrazi - nocoj ob 18.00

GD-RadeeMozaik-obraziGledališko društvo Radeče bo danes predstavilo že šesto premiero letošnje gledališke sezone. Otroška skupina Sokoli vas vabi na ogled igre Mozaik-obrazi, ki je nastajala pod režiserskim, mentorskim in tudi avtorskim vodstvom Tomaža Lavrinca, nocoj, v petek, 22. marca ob 18.00 v Dom kulture v Radečah.

Pet predstav na gledališkem dnevu v Radečah

Bi-se-gnetli-na-tej-metli-3mMinulo soboto je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti - območna izpostava Laško, ob podpori laške in radeške občine ter v organizacijski izvedbi Gledališkega društva Radeče, organiziral gledališki dan v radeškem domu kulture. Tekom dopoldneva se je na območnem srečanju otroških gledaliških skupin zvrstilo pet različnih, zanimivih predstav.

Preberi več

Premiera Mačkonov: Niti tat ne more pošteno krasti

GD-RadeeNiti-tat-ne-more-poteno-krasti-78mMladinska skupina Gledališkega društva Radeče, ki nosi ime Mačkoni, je v petih letih, odkar so skupaj pod mentorstvom Brigite Bedek in Natalije Novak, na odrskih deskah navdušila s šestimi premierami (Obuti maček, Ronja, razbojniška hči, Romeo in Julija - Izginotje Silvijine tablice, Čarli v tovarni čokolade, Kam za vraga gremo, Jaz sem), da postajajo vse bolj gledališko dovršeni in odrasli pa so dokazali minulo nedeljo z uprizoritvijo njihove sedme, sicer pa prve njihove, čisto samostojne predstave - Niti tat ne more pošteno krasti

Preberi več

Ostale novice iz Posavja