Gledališče

Na Ta veseli dan kulture Radeg v roke Junakov

Radeg-2018Na ta veseli dan kulture, ki se je odvijal na dan rojstva slovenskega pesnika Franceta Prešerna, ki se je rodil 3. decembra 1800 v Vrbi na Gorenjskem, je Gledališko društvo Radeče pripravilo dan odprtih vrat ter podelilo letošnjo gledališko nagrado – posebno skulpturo, ki so jo poimenovali Radeg.

Preberi več

Znan igralec Domen Valič prihaja v Radeče

VALIVabljeni v Dom kulture, v petek, 12. oktobra 2018 ob 19 uri. Vstopnice so na voljo v Drogeriji Lara v Radečah in na blagajni eno uro pred pričetkom predstave.

Gledališki skupini Junaki podelili zlato plaketo

naslovnaNa zaključnem srečanju otroških gledaliških skupin Slovenije je mladinska gledališka skupina Junaki iz Gledališkega društva Radeče s predstavo Neizsledljivi v režiji Anžeta Rusa osvojila zlato plaketo.

Preberi več

Neizsledljivi Junaki v samem državnem vrhu otroških gledališih skupin

Neizsledljivi-naslovnaPo tem, ko so se kar tri radeške gledališke uvrstile na regijska srečanja - Sokoli s predstavo Sneguljčica, Zverrinice s predstavo Bežimo, svet se podira in Junaki s predstavo Neizsledljivi, so slednji dosegli stopničko više: na predlog državne selektorice otroških gledaliških skupin se bodo ravno v tem tednu udeležili zaključnega srečanja otroških gledaliških skupin v Novem mestu.

Preberi več

Regijsko srečanje otroških gledaliških skupin

GD-RADEERegijsko-osreanje-2018Včeraj dopoldan je v radeškem domu kulture potekalo drugo izmed treh regijskih srečanj otroških gledaliških skupin, kjer so mladi nadebudni navdušenci na odrskih deskah predstavili štiri igre.

Preberi več

Vabilo k ogledu Sneguljčice

SneguljicaGledališko društvo Radeče bo jutri na ogled postavilo že tretjo premiero letos, tokrat v izvedbi novoustanovljene otroške skupine Sokoli, katere mentor je Tomaž Lavrinec, na svoj račun pa bodo prišli predvsem najmlajši ljubitelji gledališča - obeta se posodobljena različica Sneguljčice.

Preberi več

Vabilo na premiero Neizsledljivi

neizsledljiviplakatA4jpgLeto je naokoli in mladinska gledališka skupina Junaki se bo ponovno predstavila z novo predstavo. Predstava je avtorsko delo in je drugačna, posebna, zato mladi kulturniki upajo, da bo pustila svoj pečat, za katerega so se trudili več kot polovico leta. 
 
Ker želijo domači gledališki ustvarjalci njihovo posebno noč deliti z vami, ste vabljeni na premiero v soboto, 10. 3. 2018, ob 19.00. Vstop prost! 
 

Neizsledljivi navdušili v Radečah

naslovnaKulturni dom Radeče je minulo soboto pokal po šivih, ob tem pa na gledalcih premiere mladinske gledališke skupine Junaki pustil drugačen pečat kot po siceršnjih predstavah. Z avtorskim delom drame enodejanke Neizsledljivi, pod katero je podpisan režiser Anže Rus, so namreč mladi nastavili zrcalo marsikomu v dvorani ter spodbudili h globjemu razmisleku o vpetosti v moderen, včasih že srhljiv, svet tehnologije.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja