Glasba

Priznanje Ivana Pešca v februarju 2020 Maji Glavač

Maja-GlavaObčinski svetniki so obravnavali tudi predlog prejemnika Priznanja Ivana Pešca, te vrsta nagrada s strani Občine Radeče je namenjena tistim, ki s posebnimi dosežki in uspešnim delovanjem na področju kulture prispevajo k boljšemu, kvalitetnejšemu in popolnejšemu življenju občanov ter so pomembni za razvoj in ugled Občine Radeče.

Na razpis je prispel samo en predlog predlagatelja Kulturno društvo Godalni orkester Strunikat, ki je utemeljil, da si za dolgoletno in prizadevno delo na glasbenem področju, to priznanje zasluži Maja Glavač.

Svojevrstno nagrado, ki je podeljena v obliki miniature Plečnikovega spomenika in listine, bo prejela na prireditvi ob kulturnem prazniku v februarju 2020.

Začetki Strunikatovega delovanja segajo v 24. marec 2007, ko je violinistka Maja Glavač k skupnemu sodelovanju povabila nekdanje učence iz razreda Jadrenke Štovičej.

Glavačeva, ki je umetniški vodja zasedbe, je prvotno zasedbo violinistov spodbudila k nadgradnji v samostojni godalni orkester, ki danes vključuje glasbenike vseh starosti, tudi učence glasbene šole Laško – Radeče, prav danes pa bo Strunikat nastopil v Domu kulture ob 18. uri, in sicer na Klavirskem koncertu Tatjani, katerega v sodelovanju z omenjenim godalnim orkestrom, pripravljajo učenci Glasbene šole Laško-Radeče.

Share
Ostale novice iz Posavja