Glasba

Večer s trobili

KOncert-trobilRadeški dom kulture je 25. februarja gostil koncert, katerega je Glasbena šola Laško-Radeče, skupaj z izvajalci naslovila "Večer s trobili", na katerem so zaigrali učenci trobilnega oddelka, katerega mentorirata Boštjan Župevc in Toni Škaler, kot tudi študentje Akademije za glasbo.

Študentje glasbene akademije so igrali pod mentorskim vodstvom doc. Franca Kosma (sicer nekdanjega učenca GŠ Laško-Radeče, s katerim glasbena šola še vedno veliko sodeluje, saj je omenjeni v preteklosti že večkrat pripeljal svoje študente, ki so izvedli koncerte).

Rdeča nit večera so bile komorne skupine trobil. Ravnateljica Glasbene šole Laško-Radeče, Rosana Jakšič, je ob zaključku večera, skozi katerega so blesteli trobilci, čestitala vsem nastopajočim in povedala, "da si, skupaj s kolegi na oddelku trobil prizadevajo, da s koncerti, kot je bil ta, promovirajo trobilne inštrumente."

Vsako šolsko leto tudi načrtno organizirajo različne dejavnosti, s katerimi spodbujajo predšolske in osnovnošolske otroke k vpisu učenja igranja na trobila, kamor se v grobem uvrščajo trobenta, rog, pozavna, bariton in tuba.

Foto: arhiv GŠ Laško-Radeče in videozapis B.Župevca

Share
Ostale novice iz Posavja