Glasba

Božični koncert Pihalnega orkestra Radeških papirničarjev

KD-PORPBoini-koncert-201809Božični dan je bil za glasbenike Kulturnega društva Pihalni orkester radeških papirničarjev še dodatno slovesen, saj so na praznični večer v radeški športni dvorani izvedli božično-novoletni koncert, katerega je kot dirigentka vodila Antonija Germ.

Uvodno skladbo Game of Thrones je za orkestralni nastop priredil član KD PORP, sicer saksofonist, Rok Železnik, po odigrani drugi skladbi pa je navzoče nagovoril župan Občine Radeče, Tomaž Režun.

Da je bil koncert kulturno raznolik, sta poleg zvezd večera - članov orkestra, poskrbeli Apolonija in Viviana Germ s plesno točko in kadetska skupina KUD Mažorete Rap, ki je prikazala točko iz tekmovalnega programa na Evropskem pokalu Ohrid 2018.

Kanček nostalgije so glasbeniki priklicali ob melodijah nesmrtne glasbe zasedbe The Beatles, se poklonili spominu na kralja rock'n'rolla Elvisu Presleyu in primerno prazničnem času v svoj repertoar umestili tudi božično zaznamovane ritme.

Poseben val navdušenja je požela uspešnica All I want for Christmas is you glasbene dive, Mariah Carey, za katero je aranžma pripravil Rok Železnik - tako, da so jo odigrali člani pihalnega orkestra, odpele pa Marjeta Lipec, Antonija Germ in Valentina Novak, katere so s svojimi vokali v zaključnem delu prireditve obogatile še Avsenikovo Zvezde na nebu gore.

Na koncertu je kot solist nastopil Jure Knez, mednarodno uveljavljen in vse bolj uspešen saksofonist, na katerega je pihalni orkester še posebej ponosen ob njegovih vse višjih dosežkih in vse bolj razsežni glasbeni poti, katero trenutno nadgrajuje kot magistrski študent saksofona na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Münchnu.

Zbrane je nagovorila tudi predsednica KD PORP, Marjeta Lipec, katera je izrazila zaznano kolektivno zadovoljstvo ob prijetnem preživljanju prazničnega časa z najbližjimi in ob prihajajočem državnem prazniku tudi pozvala k enotnosti na vsakodnevni ravni, zatem pa je član Upravnega odbora KD PORP in podžupan Občine Radeče, Janez Prešiček, podelil zlate violinske ključke petim novopridruženim članom orkestra. V znak dobrodošlice so jih prejeli Andrej Barachini, Ema Kmetič, Nina Felser, Tajda Perc in Anton Perc.

K sodelovanju na tradicionalnem Božično-novoletnem koncertu Pihalnega orkestra radeški papirničarjev so bili povabljenu tudi vsi bivši dirigenti godbe, med katerimi sta bila na glasbenem dogodku prisotna Matic Titovšek in Tomaž Kmetič. Na koncertu, katerega je povezovala Katja Čeč, so bile izrečene tudi javne zahvale vsem posameznikom, podjetjem in organizacijam, ki so pripomogli k uspšenem delovanju tako tekom leta kot tudi pri izvedbi božično-novoletnega koncerta, gostom in posebej aktivnim članom pa so bila izročena tudi simbolična darila v znah zahvale za predano delo.

Slavnostni glasbeni večer se je zaključil z znamenito Straussovo koračnico Radetszky Marsch.

Foto: Žiga Čamernik
 

Share
Ostale novice iz Posavja