Glasba

Zaključni recital dveh Žanov in Žige

G-Lako-Radee2018-06-13Poslovilni-recital-7minV sredo, 13.6.2018, je v Domu kulture potekal recital treh učencev, ki zaključujejo šolanje v Glasbeni šoli Laško-Radeče. To so učenec klarineta, Žan Baumgartner (učitelj Primož Razboršek), učenec evfonija, Žiga Kmetič (učitelj Boštjan Župevc) in učenec klavirja, Žan Klenovšek (učitelj Dejan Jakšič).

V programu so sodelovali tudi učenec harmonike Miha Čebin (učiteljica Nadja Knez) in nekdanji učenci klarineta Urška Lamovšek, Gregor Strniša in Ajda Podlesnik, ki v družbi Žana Baumgartnerja nastopili v kvartetu klarinetov.

Vsi nastopajoči so se izkazali z izvedbo skladb različnih karakterjev in dokazali, da bodo pridobljeno znanje znali spretno uporabiti v različnih glasbenih zasedbah ali kje drugje.

Za  vztrajno in prizadevno delo je vsem nastopajočim izrekla čestitke ravnateljica Glasbene šole Laško-Radeče, Rosana Jakšič in se zahvalila staršem za v podporo, ki so jo bili deležni učenci v času šolanja, mladim glasbenikom pa zaželela učencem, da bi se uspešno vključevali v ljubiteljske glasbene zasedbe in tako ohranjali pridobljeno znanje. 

Vir in foto: GŠ Laško-Radeče

Share
Ostale novice iz Posavja