Glasba

Posebna nagrada pianistu Galu in violinistki Val

Gal-v-Tartinijevi-hiiminOd 8. do 10. junija je v Piranu potekalo mednarodno glasbeno tekmovanje v organizaciji Rotary cluba Portorož, katerega se ga je udeležil tudi 10-letni učenec klavirja Gal Gros iz GŠ Laško-Radeče. V svoji kategoriji je prejel prvo nagrado ter posebno nagrado za svojo lastno skladbo z naslovom Pomladna.

Galu bo ostalo v prijetnem spominu tudi druženje s skladateljem Bojanom Glavino, čigar skladbe so bile obvezen del tekmovalnega programa. Tekmovanje je podpora ustvarjalnosti mladih na področju skladanja, tako je v vseh disciplinah je možna tudi izvedba lastne, izvirne skladbe.

Gal Gros je izvedel svojo lastno skladbo na zaključnem koncertu, ki je potekal v nedeljo, 10. junija, in sicer v Tartinijevem gledališču v Piranu. Galov učitelj je Dejan Jakšič. Mlademu pianistu in njegovemu učitelju GŠ Laško-Radeče čestita za uspeh, staršem pa izreka zahvalo za njihovo podporo.

V disciplini violina je tekmovala tudi nekdanja učenka radeške glasbene šole Val Jelenski, ki sedaj svojo glasbeno pot nadaljuje kot dijakinja Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani. Svojo nadarjenost je dokazala z osvojeno najvišjo, prvo nagrado, in prejela tudi posebno nagrado za najboljšo izvedbo obvezne Tartinijeve skladbe. Tudi njej GŠ Laško-Radeče izreka čestitke.

Vir in foto: GŠ Laško-Radeče

 

Share
Ostale novice iz Posavja