Glasba

Društvo prijateljev mladine Radeče v družbi Dedka Mraza obdarilo otroke

DPM-RadeeObisk-Dedka-Mraza-2018-51mTudi letošnje leto Društvo prijateljev mladine Radeče ni pozabilo na najmlajše, katere pred iztekom koledarskega leta že tradicionalno obdarujejo na treh lokacijah, v Radečah, na Svibnem in v Vrhovem.

Kot je povedal predsednik Društva prijateljev mladine Radeče, Martin Simčič, Dedek Mraz ob pomoči pridnih prostovoljk in prostovoljcev v tem tednu obdaruje skupno 152 predšolskih otrok, od tega 12 v prostorih podružnične šole Svibno in 20 v Vrhovem, večino pa v radeškem kulturnem domu. Pred prihodom dobrega moža so organizirane krajše predstave, katere otroci z zanimanjem spremljajo.

V včerajšnjem zgodnjem popoldnevu so tako nastopili igralci iz otroške in osnovnošolske gledališke skupine Prosvetnega društva Vrhovo pod mentorstvom Barbare Kužnik in Andreje Burkelc Klajn. V predstavi Rdeča kapica so za uprizoritev znane pravljice poskrbeli Larisa Kunaj, Nika Remih, Neža Jevševar, Enej Naj Bregar, Matija Bregar, Nuša Gorenjec, Lovro Gorenjec in Lara Jakopič, sceno so pripravile Barbara Bobek, Kristina Kunaj in Jera Remih, za oblačila pa je poskrbela Marija Kužnik.

Vrhunec dogajanja po predstavi Rdeča kapica je bil seveda prihod Dedka Mraza, kateri je vsakemu izmed otrok podaril uporabna in sladka darila: šal, kapo in rokavičke za mrzle zimske ter dežnik za snežene in deževne dni, otroško knjigo v izdaji lokalne založnice ter vrtečo se liziko in nepogrešljivega čokoladnega dobrega moža. Vrednost posameznega darila segiblje med 25 in 30 EUR-i, k nakupu katerih nekaj prispeva Občina Radeče v sklopu razdelitve sredstev za delovanje društev, nekaj pa DPM Radeče preko pridobljenih sponzorskih sredstev.

Naslednji obisk Dedka Mraza bo ta petek ob 16.30 v večnamenski dvorani podružnične šole na Svibnem, pred katerim bodo nastopili učenci razredne stopnje PŠ Svibno, dan pozneje, v soboto pa se bo dobri mož odpravil še v Vrhovo, kjer bodo ob 17h znova nastopili člani PD Vrhovo z Rdečo kapico.

 

 


 

Share
Ostale novice iz Posavja