Glasba

Recitala saksofonistke Lucije Mlakar in violinistke Val Jelenski

Recital-Val-Jelenski-06Preden se tudi vrata glasbene šole zaprejo za čas poletnih počitnic, sta učenki Glasbene šole Laško-Radeče, Lucija Mlakar in Val Jelenski pripravili samostojna recitala.

Tako sta po številnih učnih urah skozi vsa leta šolanja še na koncertnem večeru izkazali domačemu občinstvu rezultate vloženega truda, volje in predanosti glasbenem udejstvovanju.  Pridružili so se jima ostali učenci z različnimi inštrumenti.

Lucija Mlakar, ki zaključuje svoje osnovno glasbeno izobraževanje, je izvedla recital na drugi junijski večer, ko je poslušalcem približala svoje dosedanje glasbeno znanje, katerega je nanjo prenašala učiteljica Neva Marn Hafner.  Mlada učenka saksofona pa po mnogih nastopih in uspešnih tekmovanjih glasbene poti še zdaleč ni sklenila, saj jeseni nadaljuje svoje glasbeno izpopolnjevanje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani.

Na recitalu sta igrala tudi sestri Klara (klavir) in Pia (klarinet) ter ostali učenci saksofona, Nea Klanšek, Patricija Mehle, Jure Maček, v komorni skupini pa tudi skupaj z učitelji Nevo Marn Hafner, Primožem Razborškom in Damjanom Vajdetom. Program je obogatila še vokalna skupina sv. Peter, pod vodstvom Jacinte Dobršek-Mlakar.

Teden pozneje pa so glasbeni navdušenci lahko prisluhnili recitalu učenke violine Val Jelenski, katera je nastopila skupaj s štirimi gosti, prav tako učenci glasbene šole in korepetitorjema, Dejanom Jakšičem in Nino Mole.

14-letna Val, ki je marca letos uspešno opravila sprejemni preizkus za nadaljevanje glasbenega izobraževanja na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, se je v igranju violine začela kaliti pri komajda petih letih pod mentorstvom Maje Glavač. 

Na recitalu so ji na odru družbo delali Marija Terezija Kolman (violina), Tjaša Kosem (klavir), Nace Naj Slakonja (violončelo) in Max Slatinek (kontrabas), med katerimi sta Tjaša in Nace Naj njena glasbena kolega tudi v godalnem triu TriAngels.

Tako Lucija Mlakar kot Val Jelenski sta tekom njune glasbene poti dosegli številne uspehe, med katerimi ne manjka zlatih nagrad in priznanj, ob slovesu od osnovnega  izobraževanja na glasbenem področju pa so si bili tako obiskovalci recitala kot zaposleni v Glasbeni šoli Laško-Radeče edini, da bodo za prihajajoče dosežke talentiranih glasbenic nedvomno še slišali.

Foto: Rosana Jakšič

Share
Ostale novice iz Posavja