Glasba

Glasbena šola Laško-Radeče vabi k vpisu

Glasbena-ola-Lako--Radee-ENOTA-RADEEGlasbena šola Laško-Radeče bo v četrtek, 23. in v petek, 24.5.2019, ob 17.00 v prostorih glasbene šole v Radečah, izvedla vpis v šolsko leto 2019/2020, ob čemer pa starše in njihove otroke predhodno vljudno vabijo na INFORMATIVNI DAN, ki bo prihodnji torek, 21.5.2019, ob 18.00 v prostorih glasbene šole v Radečah (pritličje). Seznanili se boste lahko z inštrumenti, ki jih poučujejo, s petjem in plesom ter  povprašali, kar vas zanima v zvezi z vpisom in poukom v glasbeni šoli. Več informacij: www.gslasko-radece.si. Vodstvo glasbene šole in glasbeni pedagogi se veselijo vašega obiska.
 

 

 

 

Večer s trobili

KOncert-trobilRadeški dom kulture je 25. februarja gostil koncert, katerega je Glasbena šola Laško-Radeče, skupaj z izvajalci naslovila "Večer s trobili", na katerem so zaigrali učenci trobilnega oddelka, katerega mentorirata Boštjan Župevc in Toni Škaler, kot tudi študentje Akademije za glasbo.

Preberi več

Radeški pihalni orkester gostoval v Razkrižju

KD-PORP2019-01-12Koncert-v-Rakriju-11mPo tem, ko so člani radeškega pihalnega orkestra v Radečah izvedli uspešen tradicionalen koncert v božičnem času preteklega leta, jih je njihova glasbena pot že drugič zapored popeljala v Razkrižje, kjer so izvedli ponovoletni koncert "Hiti največjih legend" na območju, kjer se stikajo slovenska, slovenska (prekmurska) in hrvaška kultura.

Preberi več

Ponovoletni koncert železničarske godbe

Koncert-Godbe-S-2019-34mNa prvo januarsko soboto zvečer so godbeniki izvedli še zadnjega izmed skupno treh božično-novoletnih koncertov, po nastopu v Zidanem Mostu in Šentjanžu so navdušili še v Radečah. Tukajšnja polna športna dvorana je bila tudi tokrat pokazatelj, da »ajznponarskim« godbenikom, kot mnogi pogovorno poimenujejo glasbenike Kulturnega društva Godba Slovenskih železnic, velja prisluhniti na njihovem vsakoletnem koncertu.

Preberi več

Zaključni recital dveh Žanov in Žige

G-Lako-Radee2018-06-13Poslovilni-recital-7minV sredo, 13.6.2018, je v Domu kulture potekal recital treh učencev, ki zaključujejo šolanje v Glasbeni šoli Laško-Radeče. To so učenec klarineta, Žan Baumgartner (učitelj Primož Razboršek), učenec evfonija, Žiga Kmetič (učitelj Boštjan Župevc) in učenec klavirja, Žan Klenovšek (učitelj Dejan Jakšič).

Preberi več

MoPZ Papirničar navdušil s pevsko - pivsko vajo

Ubrani moški glasovi, kateri združeno prepevajo pod imenom Moški pevski zbor Papirničar Jagnjenica, so letos pripravili martinov koncert, katerega zasnovo so pripravili na malce drugačen način, kot smo bili poslušalci vajeni minula leta.

Posebna nagrada pianistu Galu in violinistki Val

Gal-v-Tartinijevi-hiiminOd 8. do 10. junija je v Piranu potekalo mednarodno glasbeno tekmovanje v organizaciji Rotary cluba Portorož, katerega se ga je udeležil tudi 10-letni učenec klavirja Gal Gros iz GŠ Laško-Radeče. V svoji kategoriji je prejel prvo nagrado ter posebno nagrado za svojo lastno skladbo z naslovom Pomladna.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja