Glasba

Božični koncert zbora Sv. Peter z gosti

MePZ-svPeter-bozicni-koncert-2019-fotoTRezun2Na zadnjo nedeljo decembra je Mešani pevski zbor sv. Peter iz Radeč, ki deluje v okviru Kulturnega društva VIS sv. Peter pripravil božični koncert v domači župnijski cerkvi, medse pa so povabili še mlado glasbeno zasedbo Village orchestra, učence Glasbene šole Laško-Radeče in perspektivno mlado glasbenico, Klaro Mlakar.

Preberi več

Božični koncert PORP

Praznične dni je KD-PORPBokoncert-2019-11800x533Kulturno društvo Pihalni orkester radeških papirničarjev tudi letos popestrilo s tradicionalnim koncertom, ki je potekal na božični dan, pripravljen pa je bil v sodelovanju z legendarnim glasbenikom in dirigentom Jožetom Rusom, ki je ob tej priložnosti obeležil 50. obletnico dirigiranja.

Preberi več

Zgodba o drevesu - v spomin Tatjani Mole

Glveer-Tatjani--Zgodba-o-drevesu-2019-3mV soboto, 14. decembra, se je v Domu kulture v Radečah odvil 20. tradicionalni Glasbeni večer Tatjani. Ideja za vsakoletni glasbeni dogodek, katerega prvoten namen je bil v Radeče pripeljati vrhunske pianiste različnih zvrsti, predvsem pa klasike in jazza, se je pred več kot dvajsetimi leti porodila takrat še živeči učiteljici klavirja Tatjani Mole. Njeno idejo je prevzel in uspel realizirati Simon Sernec, ki je bil idejni, programski in oblikovni vodja koncertov ter podobe plakatov prvih sedem let.

Preberi več

Klavirski koncert Tatjani

Klavirski-koncert-Tatjani-2019-91mDJPo Zgodbi o drevesu, glasbenem dogodku v organizaciji KTRC Radeče v spomin in na čast Tatjani Mole, je bil slab teden pozneje izveden še klavirski koncert Glasbene šole Laško-Radeče v imenu tako učencev kot tudi učiteljev klavirja.

Preberi več

Priznanje Ivana Pešca v februarju 2020 Maji Glavač

Maja-GlavaObčinski svetniki so obravnavali tudi predlog prejemnika Priznanja Ivana Pešca, te vrsta nagrada s strani Občine Radeče je namenjena tistim, ki s posebnimi dosežki in uspešnim delovanjem na področju kulture prispevajo k boljšemu, kvalitetnejšemu in popolnejšemu življenju občanov ter so pomembni za razvoj in ugled Občine Radeče.

Preberi več

Melodije izpod prstov Strunikata ob pozibavanju na Savi

KD-GO-StrunikatKoncert-na-splavu-2019-67mKulturno društvo Godalni orkester Strunikat je v prijetno toplem nedeljskem popoldnevu pripravilo koncert, ki je bil zaradi ambientalnega dela za poslušalce malce drugačen od večine nastopov - ob zvokih, izvabljenih iz notranjosti najbolj številčnih instrumentov, violin, je bilo pozibavanje na rečnih valovih na novem splavu prav posebno doživetje.

Preberi več

Glasbena šola Laško-Radeče vabi k vpisu

Glasbena-ola-Lako--Radee-ENOTA-RADEEGlasbena šola Laško-Radeče bo v četrtek, 23. in v petek, 24.5.2019, ob 17.00 v prostorih glasbene šole v Radečah, izvedla vpis v šolsko leto 2019/2020, ob čemer pa starše in njihove otroke predhodno vljudno vabijo na INFORMATIVNI DAN, ki bo prihodnji torek, 21.5.2019, ob 18.00 v prostorih glasbene šole v Radečah (pritličje). Seznanili se boste lahko z inštrumenti, ki jih poučujejo, s petjem in plesom ter  povprašali, kar vas zanima v zvezi z vpisom in poukom v glasbeni šoli. Več informacij: www.gslasko-radece.si. Vodstvo glasbene šole in glasbeni pedagogi se veselijo vašega obiska.
 

 

 

 

Ostale novice iz Posavja