Glasba

Ponovoletni koncert železničarske godbe

Koncert-Godbe-S-2019-34mNa prvo januarsko soboto zvečer so godbeniki izvedli še zadnjega izmed skupno treh božično-novoletnih koncertov, po nastopu v Zidanem Mostu in Šentjanžu so navdušili še v Radečah. Tukajšnja polna športna dvorana je bila tudi tokrat pokazatelj, da »ajznponarskim« godbenikom, kot mnogi pogovorno poimenujejo glasbenike Kulturnega društva Godba Slovenskih železnic, velja prisluhniti na njihovem vsakoletnem koncertu.

Preberi več

MoPZ Papirničar navdušil s pevsko - pivsko vajo

Ubrani moški glasovi, kateri združeno prepevajo pod imenom Moški pevski zbor Papirničar Jagnjenica, so letos pripravili martinov koncert, katerega zasnovo so pripravili na malce drugačen način, kot smo bili poslušalci vajeni minula leta.

Zaključni recital dveh Žanov in Žige

G-Lako-Radee2018-06-13Poslovilni-recital-7minV sredo, 13.6.2018, je v Domu kulture potekal recital treh učencev, ki zaključujejo šolanje v Glasbeni šoli Laško-Radeče. To so učenec klarineta, Žan Baumgartner (učitelj Primož Razboršek), učenec evfonija, Žiga Kmetič (učitelj Boštjan Župevc) in učenec klavirja, Žan Klenovšek (učitelj Dejan Jakšič).

Preberi več

Posebna nagrada pianistu Galu in violinistki Val

Gal-v-Tartinijevi-hiiminOd 8. do 10. junija je v Piranu potekalo mednarodno glasbeno tekmovanje v organizaciji Rotary cluba Portorož, katerega se ga je udeležil tudi 10-letni učenec klavirja Gal Gros iz GŠ Laško-Radeče. V svoji kategoriji je prejel prvo nagrado ter posebno nagrado za svojo lastno skladbo z naslovom Pomladna.

Preberi več

Prvi "Plehfest" v Radečah

G-Lako-RadeePlehfest-2018-6minV zaključnem delu šolskega leta, tekom katerega so učenci Glasbene šole Laško-Radeče nadgradili glasbeno znanje, igranje na inštrumentih in razvili obseg glasu ter spoznali nove prvine plesnih elementov, pripravili "Plehfest", pri programu pa so sodelovali še učenci Glasbene šole Brežice ter Pihalni orkester radeških papirničarjev.

Preberi več

S Strunikatom na gladini reke Save

Strunikat-2018-06-1001Na vremensko nepredvidljivo nedeljsko popoldne, v katerem so naposled vendarle prevladali sončni žarki, so člani godalnega orkestra Strunikat iz Radeč pripravili koncert, ki je potekal na prostem – med plovbo s splavom po reki Savi.

Preberi več

Rock Partyzani napolnili ploščad pred občinsko stavbo

Rock-Partyzani-Radee-201801Na sončno petkovo popoldne je skupina Rock Partyzani, katera deluje zadnjih 12 let v slovenskem glasbenem prostoru, zabavala vse generacije občanov, katere je pot namenoma ali pa slučajno zanesla na ploščad pred radeško občinsko stavbo.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja