Osnovna šola in vrtec

Z dobrodelnimi prijatelji iz prosvetnega in gledališkega sveta do novega igrala

V tednu, ko so se zaključili velikonočni in preden so se pričeli prvomajski prazniki, je Vrtčevski sklad Vrtca Radeče ob sodelovanju s Prosvetnim društvom Vrhovo in Gledališkim društvom Radeče organiziral dobrodelno druženje staršev in otrok v duhu kulture, zabave in igrač. Celoten izkupiček zbranih prostovoljnih prispevkov je bil namenjen nakupu novega igrala za enoto vrtca Biba Baja.

Najprej se je otroški vrvež polegel ob Rdeči kapici, katero so uprizorili najmlajši iz Prosvetnega društva Vrhovo v igralski zasedbi: Nuša Gorenjec (Rdeča kapica), Matija Bregar (volk), Lara Jakopič (babica), Lovro Gorenjec (lovec), Enej Naj Bregar (kos) ter Nika Remih, Neža Jevševar, Larisa Kunaj, Taja Stritar in Leja Stritar (polžki in ježki).

Pri nastajanju igre so sodelovali še Barbara Kužnik, Andreja Burkelc Klajn, Marija Kužnik, Urška Klajn, Matija Marion, Kristina Kunaj, Barbara Bobek, Eli Povše, Maja Ralca, Jera Remih in Simona Bregar.

Sledila je seznanitev navzočih z zneskom zbranih prostovoljnih prispevkov - skupno so starši otrok, ki so vključeni v radeški vrtec in drugi obiskovalci zbrali 447,20 EUR, predsednici Upravnega odbora Vrtčevskega sklada Vrtca Radeče pa je bilo nekaj denarja izročeno tudi dan po izvedenih predstavah in tako je bilo vplačanih 462,20 EUR na transkakcijski račun Vrtčevskega sklada, kar ob že zbranih 504,30 EUR ob decembrskem srečelovu in 300 EUR donatorskega nakazila s strani enega izmed lokalnih podjetij, predstavlja dobro popotnico za nadaljnje aktivnosti v namen nakupa novega igrala.

Male kulturnice Prosvetnega društva Vrhovo so nato še zapele in ob prikazu gospodinjskih opravil tudi malce zaplesale, nato pa so navzoče po kratkem odmoru nasmejale še frfotave članice Gledališkega društva Radeče - gledališke skupine Kure v predstavi Sedem kur in lisica.

Ob brenkanju Klemna Nikoliča na kitaro so kokodakale Damjana Knez Lazar (mama Kura) in kokoške Judita Košmrlj, Brigita Bedek, Tanja Žibret Lavrinec, Alenka Gros in Lucija Prašnikar, čivkala je piška Natalija Novak, pretkano lisico pa je uprizorila Karmen Slatinek.

Druženja v Domu kulture v Radečah se je udeležilo blizu 160 otrok in njihovih staršev, pa tudi starih staršev in sorojencev, kateri so si ogledali vsaj eno izmed treh predstav, radeški hram kulture pa zapustili prešernega razpoloženja in z "novo" igračo.

Vsak otrok je namreč pred vstopom v dvorano prejel darilo za njihovo udeležbo - igračo.Vsaka izmed podarjenih igrač pa ima za seboj že veliko zgodb; najmlajši so si namreč izbrali plišaste igrače, katere so, še lepo ohranjene in uporabne, a pač njihovim otrokom nič več zanimive, Vrtčevskemu skladu lanskega novembra podarili večinoma starši otrok, vključenih v radeški vrtec.

Tako se medsebojno poudarja tudi pomen odgovornega odnosa do okolja in do spoštljivega ravnanja z lastnino ter pomen ponovne uporabe izdelkov, konkretno igrač.

Ob uspešno izpeljanem projektu se Vrtčevski sklad Vrtca Radeče posebej zahvaljuje:

  • Prosvetnemu društvu Vrhovo (Andreji Burkelc Klajn), za pobudo in izvedbo dveh predstav
  • Gledališkemu društvu Radeče, za izvedbo predstave Sedem kur in lisica
  • Gašperju Blaju, za oblikovanje vabila;
  • Aidi Lipoglavšek, za ažurno pomoč pri tiskanju;
  • pralnici Vrtca Radeče za pranje plišastih igrač in razkuževanje;
  • Janezu oz. Kristjanu, JZ OŠ Marjana Nemca Radeče, za nalaganje in prevoz igrač;
  • Klemnu Nikoliču, za pomoč pri koordinaciji in logistiki;
  • in vsem, ki ste kakorkoli priskočili na pomoč.

 

 

Share
Ostale novice iz Posavja