Osnovna šola in vrtec

Za starše otrok, ki še niso šolarji - kaj početi, ko je vrtec zaprt?

bobenkonzervabaloniMedtem, ko so dopoldnevi učencev radeške šole zapolnjeni z učnimi vsebinami, katere v večji ali manjši meri popestrijo tudi s kakšno sprostitveno ali prostočasno dejavnostjo, posebnih navodil za otroke, ki so vključeni v radeški vrtec, ni. Je pa za lažje in bolj razgibano življenje, ko je večina slovenskega prebivalstva prisilno doma, svetovalna delavka radeškega vrtca za starše pripravila nekaj uporabnih vsebin.

Preberi več

S ponedeljkom vrata zapirata radeška šola in obe enoti radeškega vrtca

Vrtec-Radee2018-08-28Uvodni-roditeljski-sestanek-1mMinistrstvo za zdravje in Ministrstvo za izobraževanje sta prejeli s strani premierja Marjana Šarca, ki opravlja tekoče posle, odredbo, da pripravita vse potrebno, da se s ponedeljkom zaprejo vzgojno-izobraževalni zavodi. Na uradni spletnih straneh omenjenih ministrstev sicer objav na to temo (še) ni, je pa informacijo danes zjutraj izdala spletna stran naše nacionalne televizije.

Preberi več

Preventiva ob korona virusu: prepovedano prinašanje igrač in balzamov za ustnice

umivanjerokPri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati vsakodnevne preventivne ukrepe, ki jih priporoča Nacionalni inštitut za javno zdravje. V radeški vrtec in šolo so tako ob vsesplošnem ozaveščanju v izogib širjenju korona virusa s strani NIJZ dobili navodila, da se je potrebno obvezno ravnati po priporočilih za ukrepanje ob stanjih, pri katerih obstaja možnost širjenja nalezljivih bolezni.

Preberi več

Kultura otrokom radeškega vrtca ni tuja!

Vrtec-RadeeKulturni-praznik-2020-42V dopoldnevu preteklega petka so strokovni delavci Vrtca Radeče, ki deluje pod okriljem javnega zavoda Osnovna šola Marjana Nemca Radeče, skupaj z najmlajšimi pripravili zanimiv program, s katerim so zaradi porasta odsotnosti na račun bolezenskih stanj otrok, z zamikom obeležili slovenski kulturni program.

Preberi več

S Simbiozo giba 2019 radeška šola odprla vrata telovadnice starejšim

simbioza-gibaV letošnjem šolskem letu  je radeška šola nadaljevala s sodelovanjem v vseslovenskemu prostovoljskem projektu SIMBIOZA GIBA, ki je potekal v času od  14. 10. – 18. 10. 2019. Namen projekta je bil odpreti telovadnice dedkom in babicam naših osnovnošolcev in omogočiti druženje in sodelovanje med urami športa.  

Preberi več

Cela radeška šola na Irsko!

JZ-O-MN-RadeeEvropska-vas-201903V ponedeljek, 23. 12. 2019, je v javnem zavodu Osnovna šola Marjana Nemca Radeče potekal tehniški dan. Namenjen je bil projektu Evropska vas, v katerem v šolskem letu 2019/2020 ustvarjajo na temo otoške države Irske.

Preberi več

Top 120 na svetu - med njimi Radečan NINO KOLANDER!

Nino-prvi-z-leve-prejemnik-bronaste-medaljeMed 3. in 12. decembrom je v Dohi v Katarju potekala 16. Mednarodna juniorska naravoslovna olimpijada (MJNO oz. izvirno IJSO), katere se je na povabilo organizatorjev kot ena izmed petnajstih gostujoča ekipa udeležila tudi ekipa šestih devetošolcev in treh vodij ekipe iz Slovenije.

Preberi več

S februarjem 2020 višji zneski na položnicah za vrtec

vrtec-radece4. točka dnevnega reda 8. redne seje Občinskega sveta Občine Radeče je bila obravnava in sprejem Sklepa o določitvi cen programov v javnem zavodu Osnovna šola Marjana Nemca Radeče – enoti Vrtec. Večina se je strinjala s predlogom, naj se cene vrtca povišajo.

Preberi več

Poziv h kandidatiuri v Upravni odbor Vrtčevskega sklada Vrtca Radeče

vrtec-radeceZdajšnjemu sestavu Upravnega odbora Vrtčevskega sklada Vrtca Radeče se izteka mandat. 10. januarja 2020 bosta namreč potekli dve leti, odkar je bilo izvoljeno zdajšnje vodstvo (s strani staršev Nejc Bizjak, Doroteja Jazbec, Darja Kavšek in Maja Trošt, s strani strokovnih delavcev Vrtca Radeče pa Vika Avsec, Domen Hribšek in Andreja Žnidaršič) in približuje se čas volitev!

Preberi več

Ostale novice iz Posavja