Osnovna šola in vrtec

Zlata Ana Marija Vintar v projektu Zeleno pero

Ana-Marija-VintarmZeleno pero je ekološko-novinarsko tekmovanje, katerega od leta 2014 organizira društvo Planet Zemlja, s ciljem, da bi mlade spodbudili k aktivnemu raziskovanju lokalnega okolja in seznanjanju z okoljsko problematiko ter s tem spodbudili njihovo zavest, da lahko tudi sami sodelujejo pri pozitivnih spremembah v svojem okolju. Tudi letos se je Javni zavod Osnovna šola Marjana Nemca Radeče udeležil tekmovanja - radeško šolo je zastopala Ana Marija Vintar.

Preberi več

Velike otroške oči navdušenja: vojaški helikopter na radeškem stadionu

Druina-se-predstavi-2019helikopter-04Vrtčevsko kot tudi šolsko leto se približuje koncu in še preden se prične počitniško razpoloženje, je v današnjem dopoldnevu za navdušenje in pozornost najmlajših poskrbel 15. Polk vojaškega letalstva, zahvaljujoč zaposlitvi enega od očetov otrok, vpisanih v radeški vrtec, v Slovenski vojski. Vzporedno s potekom mednarodne vojaške vaje Jadranski udar je bil najmlajšim od blizu na ogled vojaški helikopter, obisk pa je predstavljal tudi druženje v okviru vrtčevskega projekta Družina se predstavi.

Preberi več

Spomladanski koncert radeških učencev in vrtečanov

Pevska-revija-radekega-vrtca-in-O-201903mPo dvorani radeškega kulturnega doma so se minuli četrtek razlegali mladi otroški glasovi - otroci Vrtca Radeče in učenci Javnega zavoda Osnovne šole Marjana Nemca Radeče, ki prepevajo v zborih, so namreč pripravili spomladanski koncert, v katerem so združili različne glasbene zvrsti z vokalnim petjem in instrumentalnimi nastopi ter tudi z nekaj plesnimi in dramskimi vložki.

Preberi več

Naravoslovni dan radeških učencev z lovci

Naravoslovni-dan-z-lovci-201903Enega od deževnih dni ob koncu aprila so sedmošolci izkoristili za naravoslovni dan v naravi. Čeprav se je dan začel turobno, se je kmalu zjasnilo in tudi vreme je postalo bolj naklonjeno začrtanemu delu.

Preberi več

Najbolj inovativen turistični spominek v Sloveniji je radeški njaMMost

TPLG-Radee-2018-2019-6Učenci radeške osnovne šole so tudi letos dokazali, da jim je pomen lokalnega turizma v malem prstu – po lanskoletnem prejemu treh zlatih priznanj za turistično nalogo Radeče, dolina papirja, so letos za turistično nalogo Od železnega do slastnega mostu prejeli dve zlati priznanji, za piko na i pa med vsemi sodelujočimi šolami pometli z vso konkurenco ter osvojili še dodatno, posebno zlato priznanje za najbolj inovativen izdelek.

Preberi več

Na nacionalni otroški parlament gre Ema Kmetič iz OŠ Radeče

Medobinski-parlament-2019na-sevnikem-gradu-3mNa sevniškem gradu so v organizaciji boštanjske osnovne šole v petkovem dopoldnevu gostili 29. zasedanje občinskega šolskega parlamenta občin Sevnica in Radeče, na katerem je bilo prisotnih 29 mladih parlamentarcev iz osmih osnovnih šol obeh občin, odločeno pa je bilo tudi, da bo ena izmed predstavnic v Ljubljani (na nacionalnem otroškem parlamentu) radeška osnovnošolka, Ema Kmetič.

Preberi več

Gal Gros z najboljšim Plakatom miru

Gal-Gros-plakat-miruLions klub Krško je v Dvorani v parku v starem delu Krškega pripravil zaključek likovnega natečaja Plakat miru 2018/19 z naslovom Bodimo prijazni, skozi katerega so organizotorji spodbudili otroke od 11. do 13. leta starosti, da predstavijo svoje videnje miru. Iz 15 posavskih šol je 66 deklic in 9 dečkov izdelalo skupno 75 likovnih del, finalist na nacionalni ravni pa je postal Gal Gros iz OŠ Marjana Nemca Radeče.

Preberi več

Pustno rajanje tudi v radeškem vrtcu

Pust-v-vrtcu-2019-2mNa pustni dan ni manjkalo veselega vzdušja v raznovrstnih maskah niti v vrtcu, v katerem so se najmlajši za en dan prelevili v nekoga drugega, prav tako pa so se v kostume - prikupne emotikone, skupinsko odele njihove vzgojiteljice in vzgojitelji s svojimi pomočniki.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja