Osnovna šola in vrtec

Šola odprla vrata 330 učencem, od tega 32 prvošolcem

prvoolciV občini Radeče je ta teden v šolske klopi znova sedlo 330 učencev in učenk, od katerih jih 318 obiskuje matično šolo, 12 pa podružnično v Svibnem. Prvič pa je prag radeške šolske stavbe v vlogi prvošolcev prestopilo 28 otrok, združenih v 1.A, edini oddelek začetnega razreda in štirje prvošolci, ki hram učenosti obiskujejo na Svibnem.

Preberi več

Radeški mini maturantje: Adijo, vrtec - Pozdravljena, šola!

Vrtec-RadeeMini-maturantski2019-105mPo že ustaljeni tradiciji so strokovne delavke Vrtca Radeče, ki spada pod okrilje Javnega zavoda Osnovna šola Marjana Nemca Radeče, skupaj z najmlajšimi, katere so spremljale celotno vrtčevsko leto, pripravile poslovilni dogodek za starše, katerih otroci s tem poletjem zapuščajo igralnice in bodo v prihajajočem septembru sedli za šolske klopi v učilnicah.

Preberi več

Občinska proslava ob dnevu državnosti

ObinaRadeeDandravnosti-74mV Domu kulture je Javni zavod Osnovna šola Marjana Nemca Radeče pod mentorstvom zborovodkinje Jane Wetz organiziral proslavo ob dnevu državnosti, na kateri so z govorjeno besedo, instrumentalno glasbo in zborovskim petjem nastopili učenci radeške šole, slavnostni govornik na prireditvi pa je bil svétnik Občinskega sveta Občine Radeče, Miran Prnaver.

Preberi več

Zlata Ana Marija Vintar v projektu Zeleno pero

Ana-Marija-VintarmZeleno pero je ekološko-novinarsko tekmovanje, katerega od leta 2014 organizira društvo Planet Zemlja, s ciljem, da bi mlade spodbudili k aktivnemu raziskovanju lokalnega okolja in seznanjanju z okoljsko problematiko ter s tem spodbudili njihovo zavest, da lahko tudi sami sodelujejo pri pozitivnih spremembah v svojem okolju. Tudi letos se je Javni zavod Osnovna šola Marjana Nemca Radeče udeležil tekmovanja - radeško šolo je zastopala Ana Marija Vintar.

Preberi več

Velike otroške oči navdušenja: vojaški helikopter na radeškem stadionu

Druina-se-predstavi-2019helikopter-04Vrtčevsko kot tudi šolsko leto se približuje koncu in še preden se prične počitniško razpoloženje, je v današnjem dopoldnevu za navdušenje in pozornost najmlajših poskrbel 15. Polk vojaškega letalstva, zahvaljujoč zaposlitvi enega od očetov otrok, vpisanih v radeški vrtec, v Slovenski vojski. Vzporedno s potekom mednarodne vojaške vaje Jadranski udar je bil najmlajšim od blizu na ogled vojaški helikopter, obisk pa je predstavljal tudi druženje v okviru vrtčevskega projekta Družina se predstavi.

Preberi več

Naravoslovni dan radeških učencev z lovci

Naravoslovni-dan-z-lovci-201903Enega od deževnih dni ob koncu aprila so sedmošolci izkoristili za naravoslovni dan v naravi. Čeprav se je dan začel turobno, se je kmalu zjasnilo in tudi vreme je postalo bolj naklonjeno začrtanemu delu.

Preberi več

Spomladanski koncert radeških učencev in vrtečanov

Pevska-revija-radekega-vrtca-in-O-201903mPo dvorani radeškega kulturnega doma so se minuli četrtek razlegali mladi otroški glasovi - otroci Vrtca Radeče in učenci Javnega zavoda Osnovne šole Marjana Nemca Radeče, ki prepevajo v zborih, so namreč pripravili spomladanski koncert, v katerem so združili različne glasbene zvrsti z vokalnim petjem in instrumentalnimi nastopi ter tudi z nekaj plesnimi in dramskimi vložki.

Preberi več

Najbolj inovativen turistični spominek v Sloveniji je radeški njaMMost

TPLG-Radee-2018-2019-6Učenci radeške osnovne šole so tudi letos dokazali, da jim je pomen lokalnega turizma v malem prstu – po lanskoletnem prejemu treh zlatih priznanj za turistično nalogo Radeče, dolina papirja, so letos za turistično nalogo Od železnega do slastnega mostu prejeli dve zlati priznanji, za piko na i pa med vsemi sodelujočimi šolami pometli z vso konkurenco ter osvojili še dodatno, posebno zlato priznanje za najbolj inovativen izdelek.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja