Občina

Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

2018-12-2601Občina Radeče je dan po božiču, ki je dela prost dan - obeležujemo namreč dan samostojnosti in enotnosti, pripravila proslavo, na kateri je osrednje misli navzočim namenila Marija Imperl, dolgoletna občinska svetnica in dolgoletna direktorica KTRC Radeče.

Spremljajoč kulturni program so oblikovali člani Gledališkega društva Radeče in pevci Moškega pevskega zbora Papirničar Jagnjenica, Imperlova pa je v svojem nagovoru poudarila, da je "dan samostojnosti in enotnosti velik praznik države Slovenije, naše domovine, kot tudi praznik naše občine  - naših čudovitih dolin in potokov, reke Save in naših ljudi v krajevnih skupnostih, v katerih živimo in delamo, " in se oprla tudi na nujnost zavedanja, da živimo v resnično zavidanja vrednem okolju, katerega nam lahko številni narodi širom sveta zavidajo.

V besedah Marije Imperl, katera je malodane vse svoje življenje tesno vpeta v tako družbeno delovanje kot politični razvoj v radeški občine, je bilo zaznati tudi pričakovanja, nekoliko seveda povezana tudi z nedavnimi lokalnimi volitvami. Dejala je, da je "največja odgovornost za dobrobit občank in občanov, gospodarski razvoj, uspešen družbeno-socialni dialog ter varnost bivanja pa seveda ostaja na vsakokratni občinski koaliciji in tudi opoziciji. Zato od vodstva občine pričakujemo zrelost, odločnost in sposobnost preseganja nesporazumov pri izvajanju začrtanih programov, od opozicije pa konstruktivno kritiko, ki naj bo osredotočena na pomembne teme v dobrobit občank in občanov. Od vseh političnih dejavnikov pričakujemo preseganje bojev za dnevnopolitični prestiž, zavzemanje za skupno dobro, stremljenje k skupnim vrednotam in povezovanje na temeljih vsebinskih prednostnih nalog" in optimistično zaključila, da takšno sodelovanje vsekakor je mogoče, posebej če vsi, ki soustvarjajo občinsko politiko stopijo skupaj v pomembnih trenutkih in zagotovijo, da celotna skupnost verjame v našo državo in v lastno občino. Zbranim je ob zaključku položila na srce, naj gojimo kot posamezniki narodni ponos in domoljubje, pomembni povezovalni sili, ter ju z aktivnim državljanstvom tudi sooblikujemo.

Pri spomeniku za samostojno Slovenijo v parku, nasproti občinske stavbe, so se zbrali praporščaki - predstavniki posameznih društev občine, krajani, zaposleni v občinski upravi z županom Tomažem Režunom na čelu ter člani občinskega sveta in člani svetov krajevnih skupnosti, ob koncu proslave pa seveda ni manjkalo medsebojnih stiskov rok in kopica izrečenih pozitivnih, dobronamernih želja.

Foto: osebni arhiv T. Režuna

Share
Ostale novice iz Posavja