Občina

Ob pločnikih na Jagnjenici tudi nova plast asfalta

Cesta-na-JagnjenicoNa 17. redni seji Občinskega sveta Občine Radeče je beseda tekla tudi o prihajajoči investiciji, izgradnji pločnikov skozi Jagnjenico.

Kot je povedal župan Občine Radeče, Tomaž Režun, je že bil na delovnem obisku direktor Direkcije RS za infrastrukturo, Damir Topolko z Ministrstva Republike Slovenije za infrastrukturo.

Ob seznanitvi z lokacijami najbolj prenove potrebnih delov in ob ogledu problematičnih odsekov je bilo s strani državnega organa zagotovljeno, da bo vzporedno z izgradnjo pločnikov potekalo tudi asfaltiranje cestišča. To sicer ni bilo načrtovano vse do obiska Topolka z ekipo, zato aktivno potekajo uskaljevanja, da bi se obe večji investiciji pričeli izvajati istočasno, kar je v obojestranskem interesu s povsem racionalnega in praktičnega vidika.

Sicer pa je pred samo izvedbo pričetkov del z birokratskega vidika že odpravljena prva velika morebitna ovira - vsi lastniki zemljišč, na katerih bo potekala trasa pločnika, so podpisali izjavo, da bodo po odmeri zemljišča sklenili ustrezno pogodbo o neodplačnem prenosu zemljišča, s čimer so Občini Radeče dali zeleno luč za nadaljevanje projekta. 

 

Share

Kaj je danes za malico?

Četrtek, 20. julij 2017

 

GOSTILNA KRIŽIŠČE

1. Ciganski golaž

2. Ocvrti lignji, tatarska omaka, pomfri

3. Polnjene paprike s pire krompirjem

4. Prebranec

5. Pečena rebra, priloga, solata

6. Ocvrt sir, tatarska omaka, pomfri

7. Pivska klobasa z žar oblogo ali s pomfrijem

 

roast-duck-1812345960720

 

 

Dober tek!

 

 

 

 

Ostale novice iz Posavja