Občina

Ob pločnikih na Jagnjenici tudi nova plast asfalta

Cesta-na-JagnjenicoNa 17. redni seji Občinskega sveta Občine Radeče je beseda tekla tudi o prihajajoči investiciji, izgradnji pločnikov skozi Jagnjenico.

Kot je povedal župan Občine Radeče, Tomaž Režun, je že bil na delovnem obisku direktor Direkcije RS za infrastrukturo, Damir Topolko z Ministrstva Republike Slovenije za infrastrukturo.

Ob seznanitvi z lokacijami najbolj prenove potrebnih delov in ob ogledu problematičnih odsekov je bilo s strani državnega organa zagotovljeno, da bo vzporedno z izgradnjo pločnikov potekalo tudi asfaltiranje cestišča. To sicer ni bilo načrtovano vse do obiska Topolka z ekipo, zato aktivno potekajo uskaljevanja, da bi se obe večji investiciji pričeli izvajati istočasno, kar je v obojestranskem interesu s povsem racionalnega in praktičnega vidika.

Sicer pa je pred samo izvedbo pričetkov del z birokratskega vidika že odpravljena prva velika morebitna ovira - vsi lastniki zemljišč, na katerih bo potekala trasa pločnika, so podpisali izjavo, da bodo po odmeri zemljišča sklenili ustrezno pogodbo o neodplačnem prenosu zemljišča, s čimer so Občini Radeče dali zeleno luč za nadaljevanje projekta. 

 

Share
Ostale novice iz Posavja