Občina

Kulturni praznik obeležili tudi v Vrhovem

PD-VrhovoKulturni-praznik-2019-64mProsvetno društvo Vrhovo je na predvečer slovenskega kulturnega praznika organiziralo prešeren večer, kateri je privabil lepo število predvsem domačih, vrhovških, obiskovalcev vseh generacij.

Uvodoma je zbrane nagovorila predsednica PD Vrhovo, Andreja Burkelc Klajn, ki se je oprla na misli o ustvarjalcih s področja literature, glasbe, likovne umetnost, gledališča in drugih vej kulture in umetnosti, ki povezujejo ter obenem pozvala k razmisleku o tem, kakšen je naš odnos do kulture danes (se odpravimo na kakšen koncert, si ogledamo kakšno gledališko igro ali obiščemo razstavo in ali vzamemo kdaj tudi knjigo v roke ter jo preberemo).

Nato so mladi pod mentorstvom Urške Klajn in Andreje Burkelc Klajn skozi kulturni program prikazali, kako razmišljujoči in kritični smo lahko, ne glede na starost, in da bi vsi morali stremeti k temu, da smo strpni, spoštljivi in da se medsebojno povezujemo, kljub razlikam, ki vsakega od nas morda delajo drugačne.

Nastopili so Ema Kmetič, Pia Brečko, Anže Brečko, Alina Simončič in Lejla Simončič, kateri so uprizorili žal večinski del sveta, ki ob moderni tehnologiji in hitrem utripu vsakdana zapostavlja samokritičnost, lasten razmislek o svetu in o dogajanju okrog nas, najmlajša nastopajoča, Nuša Gorenjec, pa je prikazala, koliko truda (katerega pa vsekakor je vredno vsakodnevno vlagati) je potrebnega s strani v manjšini zastopanih, da se razmere v naši drubi za le en korak spremenijo na boljše in na lepše.

Vmesne gledališke prizore sta popestrila mlada vrhovška glasbenika Miha Rak na klarinetu in Mark Škripec na harmoniki, slednji je tudi ob prijetnih melodijah tudi zapel.

Po zaključeni proslavi so se zbrani zadržali v prosvetnem domu, saj je sledil redni letni občni zbor Prosvetnega društva Vrhovo, o katerem pa boste lahko vsebinsko kaj več izvedeli skozi članek, objavljen tekom jutrišnjega dne.

Share
Ostale novice iz Posavja