Občina

Sedmi potop penine

potop-penine-radeceVčeraj je na pomolu reke Save potekal potop penine - že sedmič je šlo na zorenje med hladnem rečne tokove 300 steklenic, katega so pod gladino pospremili številni občani, znani oblikovalci političnega in gospodarskega področja iz Radeč ter gostje iz sveta športa.

Preberi več

90-letnik Milan Jesenšek iz Prnovš

Milan-JesenekV letu 2019 je kot peti med sedmimi v občini (šesti slavljenec je bil Janez Zahrastnik) in četrti v radeški krajevni skupnosti, svoj visoki jubilej dopolnil Milan Jesenšek iz Prnovš, natančneje iz ulice Cesta za gradom, kateri je prav slavljenec pred 40 leti nadel to ime.

Preberi več

Soglasno potrdili proračun Občine Radeče za 2020

FotoEuriŠe zadnja letošnja seja, osma v aktualni sestavi, je včeraj popoldan potekala v prostorih radeške občinske uprave in znotraj kar 21 točk dnevnega reda, prinesla številne pomembne sklepe, med katerimi ima največjo težo sprejem proračuna za prihajajoče leto.

Preberi več

Na svétniškem stolčku Marjetko Lipec zamenjala Manja Plut

Manja-PlutNa današnji, 7. redni seji Občinskega sveta Občine Radeče, so prisotni potrdili preostanek mandata kandidatki, ki je na lanskoletnih lokalnih volitvah prejela največje število glasov poleg teh, ki že sedijo na svétniških stolčkih, Manji Plut - ta je zamenjala sedanjo direktorico občinske uprave, Marjetko Lipec, ki zaradi nezdružljivosti funkcij mesta občinske svétnice ne more več zasedati.

V Svetu zavoda ZD Radeče odslej Simon Žnidar, v Komisiji za statutarna in pravna vprašanja pa Andreja Burkelc Klajn

ABK-in-nidarPo tem, ko je z delom na delovnem mestu direktorice radeške občinske uprave začela Marjetka Lipec, je bila razrešena opravljanja funkcije občinske svetnice kot tudi članice v Svetu zavoda Zdravstvenega doma Radeče in v Komisiji za statutarna in pravna vprašanja, 14 svetnikov, med njimi tudi novoimenovana Manja Plut, pa je potrdilo nadomestna člana za preostanek mandata.

Preberi več

Žalna slovesnost na radeškem pokopališču

ObRadeealna-slovesnost-ob-1-26mV ponedeljkovem popoldnevu je na pokopališču v Radečah Občina Radeče organizirala žalno slovesnost pred prihajajočim dnevom spomina na mrtve kot tudi ob dnevu suverenosti, ki je potekal 25. oktobra. Program so oblikovali domači kulturni ustvarjalci, vloga slavnostnega govornika pa je tokrat pripadla Dušanu Podlesniku, občinskemu svetniku, sicer dolgoletnemu predsedniku Krajevne skupnosti Radeče.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja