Občina

Slavnostna otvoritev cestega odseka skozi Jagnjenico

Obina-RadeeOtvoritev-ceste-Jagnjenica-38Včeraj so ob 15. uri na dvorišču med staro jagnjeniško šolo in tamkajšnjim gasilskim domom slavnostno predali namenu modernizirano regionalno cesto R3 665 na odseku skozi naselje Jagnjenica.

Preberi več

Slavnostna seja ob občinskem prazniku

Obinski-praznik-2018-168mNa petkovo pozno popoldne je bila v dvorani radeškega kulturnega doma izvedena slavnostna seja, s katero je Občina Radeče obeležila občinski praznik, katerega sicer praznuje 8. septembra kot spomin na razglasitev trga v mesto in kot spomin na izgnane, ki so se ravno v začetku devetega meseca leta 1945 po vojni vihri vrnili na svoje domove.

Preberi več

Zapora treh odcepov v centru Radeč

Varna-pot-v-oloV okviru investicije Ureditev območja pod OŠ Marjana Nemca Radeče – varna pot v šolo je predvidoma do konca meseca septembra predvidena zapora treh odcepov.

Preberi več

Podpisana pogodba za izvedbo projekta "Varna pot v šolo"

Obina-Radee2018-06-29Podpis-pogodbe-Varna-pot-v-olo-9minNa zadnji junijski petek opoldan sta župan Občine Radeče, Tomaž Režun in direktorica izbranega izvajalca del, Maja Gercer iz AGM Nemec d.o.o., podpisala pogodbo o izvajanju del v sklopu projekta »Varna pot v šolo«. Po tem, ko so se minuli torek pričela rušitvena dela objekta nekdanjega Mladinskega kluba Radeče in se bodo nadaljevala z rušenjem nekdanje gostilne Svoboda, se bo pričel nov, ločen projekt, »Varna pot v šolo.«

Preberi več

Stoparjeva ostaja v Upravnem odboru RRA Posavje

2018-06-2022redna-seja-OS-ORDelovanje Regionalne razvojne agencije Posavje je v občini Radeče najbolj vidno skozi izvajanje programa »Podjetno v svet podjetništva« (znotraj katerega so nedavno trenutni udeleženci predstavili svoje poslovne ideje) in skozi udejanjanje projektov Posavje, polno priložnosti ter Regijske štipendijske sheme in Lokalne akcijske skupine Posavje.

Preberi več

Znani občinski nagrajenci: Društvo invalidov, karateist in atletinja ter izgnanec botrskega ravnanja

AplavzsimbolinaKomisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, je 11. junija odprla prispele vloge, v katerih so bili navedeni predlagani prejemniki Priznanj Občine Radeče za leto 2018, občinski svet Občine Radeče pa je na današnji 22. redni seji sprejel odločitev, kateri laskavi nazivi bodo podeljeni septembra ob občinskem prazniku.

Preberi več

Srečanje posavskih županov z novinarji

Sreanje-upanov-z-novinarji-2018-11minSkupno novinarsko konferenco, na kateri vseh pet posavskih županov strne delo preteklega leta in smelo predstavi tudi načrte za prihodnost, je letošnje leto gostila Občina Kostanjevica na Krki.

Preberi več

Tudi v Radečah obeležili čas pred vstopom v maj

V radeškem domu kulture je bila v predprazničnem času organizirana proslava v počastitev Dneva upora proti okupatorju in praznika dela, na kateri so nastopili učenci podružnične šole Svibno in učenci Glasbene šole Laško-Radeče.

90-letnica Zofija Cerar

90-letnica-Zofka-CerarnaslovnaKot zadnja v nizu slavljenjcev častitljivih 90-letnikov v letu 2017 je praznovala Zofija Cerar, ki stanuje V gaju in kmalu po njenem okroglem jubileju jo je obiskal radeški župan s predstavnikom domačih upokojencev ter predstavnikoma Rdečega križa.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja