Občina

Vroča tema: rekonstrukcija ceste Zidani Most-Radeče

Miran-PrnaverMed vprašanji in pobudami 2. redne seje Občinskega sveta Radeče je svétnik Nove Slovenije, Miran Prnaver, postavil nekaj vprašanj na temo načrtovane širitve ceste Zidani Most-Radeče, predvsem, kdaj naj bi se dela pričela in kako dolgotrajne zapore so predvidene.

Preberi več

Podlesnik po 12-ih letih predsedovanja radeški krajevni skupnosti še v občinski svet

Duan-PodlesnikNa današnji, drugi redni seji Občinskega sveta Občine Radeče, je sestava radeškega občinskega sveta postala številčno popolna. Pričela se je resda s štirinajstimi, zasedanje pa je bilo zaključeno s petnajstimi občinskimi svetniki - potrjen je bil namreč mandat nadomestnemu članu Občinskega sveta Občine Radeče, Dušanu Podlesniku.

Preberi več

Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

2018-12-2601Občina Radeče je dan po božiču, ki je dela prost dan - obeležujemo namreč dan samostojnosti in enotnosti, pripravila proslavo, na kateri je osrednje misli navzočim namenila Marija Imperl, dolgoletna občinska svetnica in dolgoletna direktorica KTRC Radeče.

Preberi več

Jagnjenica: obeta se prenova stare šole

Včeraj je v sejni sobi Občine Radeče potekala tiskovna konferenca, na kateri je bil predstavljen projekt "Stara šolaza nove ideje", v kateri sodelujejo Občina Radeče kot nosilec in kot partnerji še Društvo kmečkih žena Arnika, Krajevna skupnost Jagnjenica in Telesno kulturno društvo Jagnjenica ter Kulturno turistični rekreacijski center Radeče.

Otroci iz Čira Čare na obisku pri županu

Otroci-pri-upanu-12112018V predvolilnem času so župana Občine Radeče, Tomaža Režuna, obiskali otroci dveh skupin vrtca Čira Čara in se v sproščenem in hudomušnem vzdušju skupaj pogovorili o predstavah otrok glede županske funkcije.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja