Občina

Jagnjenica: obeta se prenova stare šole

Včeraj je v sejni sobi Občine Radeče potekala tiskovna konferenca, na kateri je bil predstavljen projekt "Stara šolaza nove ideje", v kateri sodelujejo Občina Radeče kot nosilec in kot partnerji še Društvo kmečkih žena Arnika, Krajevna skupnost Jagnjenica in Telesno kulturno društvo Jagnjenica ter Kulturno turistični rekreacijski center Radeče.

Otroci iz Čira Čare na obisku pri županu

Otroci-pri-upanu-12112018V predvolilnem času so župana Občine Radeče, Tomaža Režuna, obiskali otroci dveh skupin vrtca Čira Čara in se v sproščenem in hudomušnem vzdušju skupaj pogovorili o predstavah otrok glede županske funkcije.

Preberi več

Spominska komemoracija

V duhu spomina na preminule je Občina Radeče ob pomoči nastopajočih iz Gledališkega društva Radeče organizirala spominsko slovesnost na radeškem pokopališču.

Predavanje o varnosti v cestnem prometu

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Radeče je organiziral predavanje o varnosti v cestnem prometu, ob čemer so uvodoma obiskovalci ozaveščevalnega druženja prejeli preventivna gradiva in odsevne trakove in kresničke.

Preberi več

V Občinski svet Občine Radeče ali v Svet Krajevne skupnosti - ali pa kar v oba?

Pred štirimi leti so lokalne volitve potekale 5. oktobra oz. 19. oktobra (drugi krog), z novelo Zakona o lokalnih volitvah, sprejeto novembra lani, pa se je kot stalen datum rednih lokalnih volitev določila tretja nedelja v novembru; tokrat je to 18. november, ko bomo izbirali župane in člane svetov krajevnih skupnosti.

Preberi več

Otvoritev varne poti v šolo

Otvoritev-varne-poti-v-olo-6mDanes popoldan je Občina Radeče simbolično predala namenu novo ureditev območja pod radeško osnovno šolo. Na začetku so prireditev s Fanfarami slavnostno otvorili učenci komorne skupine trobil in tolkal pod mentorskih vodstvom učiteljev Boštjana Župevca,Tonija Škalerja in Benjamina Kosa,ki so tudi igrali skupaj z učenci. V sklopu krajšega kulturnega programa, katerega je povezovala Duška Kalin, je navzoče pozdravil župan Občine Radeče, Tomaž Režun, zatem pa je kot slavnostni govornik na slovesnem odprtju varne poti v šolo spregovoril Dejan Prešiček, minister Republike Slovenije za kulturo.

Preberi več

Željo po vključenosti v Svet krajevne skupnosti imajo....

Volitve-2017Po tem, ko je visoko branost dosegel članek z naslovom Kdo se poteguje za mesto v radeškem občinskem svetu, v nadaljevanju sledi povzetek o tem, kdo vse želi soodločati na lokalni ravni z vidika posamezne krajevne skupnosti.

Preberi več

Kdo se poteguje za mesto v radeškem občinskem svetu?

Volitve-2017Bolj kot se bližajo lokalne volitve 2018, bolj se več ali manj odkrito govori o kandidatih. V Radečah se bo v dveh volilnih enotah za sedeže v občinskem svetu potegovalo skupno 65 kandidatov iz šestih različnih političnih strank.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja