Občina

V Svetu zavoda ZD Radeče odslej Simon Žnidar, v Komisiji za statutarna in pravna vprašanja pa Andreja Burkelc Klajn

ABK-in-nidarPo tem, ko je z delom na delovnem mestu direktorice radeške občinske uprave začela Marjetka Lipec, je bila razrešena opravljanja funkcije občinske svetnice kot tudi članice v Svetu zavoda Zdravstvenega doma Radeče in v Komisiji za statutarna in pravna vprašanja, 14 svetnikov, med njimi tudi novoimenovana Manja Plut, pa je potrdilo nadomestna člana za preostanek mandata.

Preberi več

Na svétniškem stolčku Marjetko Lipec zamenjala Manja Plut

Manja-PlutNa današnji, 7. redni seji Občinskega sveta Občine Radeče, so prisotni potrdili preostanek mandata kandidatki, ki je na lanskoletnih lokalnih volitvah prejela največje število glasov poleg teh, ki že sedijo na svétniških stolčkih, Manji Plut - ta je zamenjala sedanjo direktorico občinske uprave, Marjetko Lipec, ki zaradi nezdružljivosti funkcij mesta občinske svétnice ne more več zasedati.

Žalna slovesnost na radeškem pokopališču

ObRadeealna-slovesnost-ob-1-26mV ponedeljkovem popoldnevu je na pokopališču v Radečah Občina Radeče organizirala žalno slovesnost pred prihajajočim dnevom spomina na mrtve kot tudi ob dnevu suverenosti, ki je potekal 25. oktobra. Program so oblikovali domači kulturni ustvarjalci, vloga slavnostnega govornika pa je tokrat pripadla Dušanu Podlesniku, občinskemu svetniku, sicer dolgoletnemu predsedniku Krajevne skupnosti Radeče.

Preberi več

V Palčkovi deželi na Jelovem odslej tudi občinski palček kovač

PalekLe dober kilometer od odcepa pri nekdanjem tekstilnem obratu Kora, kjer smerokaz usmerja navkreber proti Jelovem in Čimernem, ima svoj prostor pod soncem Dežela palčkov, v kateri za njunih med 400 in 500 palčkov ter njihovih živalskih in pravljičnih prijateljev srčno skrbita Marinka Zorec in Jože Vitasovič. Zbirka okrogloličnih palčkov s hudomušnimi nasmeški je od minule srede bogatejša za enega več - vnetima zbirateljema ga je namreč podarila Občina Radeče.

Preberi več

Otvoritev Stare šole za nove ideje

Otvoritev-StareoleZaNoveIdeje-54mEden od najbolj odmevnih in težko pričakovanih dogodkov v sklopu radeškega občinskega praznika je bila današnja otvoritev Stare šole za nove ideje, ob čemer so s prerezom traku uradno predali namenu obnovljen objekt nekdanje podružnične šole na Jagnjenici.

Preberi več

Višje plače, več vpisanih otrok - dražji vrtec

Breko-in-Selan-mNa seji Občinskega sveta Občine Radeče, ki je potekala minuli petek, je bil s 15 glasovi ZA in enim glasom PROTI, sprejet predlog o obravnavi sklepa o določitvi cene programov v JZ OŠ Marjana Nemca - Enota vrtec Radeče, kar pomeni višjo ceno za vrtčevsko varstvo.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja