Občina

Podpisana pogodba za izvedbo projekta "Varna pot v šolo"

Obina-Radee2018-06-29Podpis-pogodbe-Varna-pot-v-olo-9minNa zadnji junijski petek opoldan sta župan Občine Radeče, Tomaž Režun in direktorica izbranega izvajalca del, Maja Gercer iz AGM Nemec d.o.o., podpisala pogodbo o izvajanju del v sklopu projekta »Varna pot v šolo«. Po tem, ko so se minuli torek pričela rušitvena dela objekta nekdanjega Mladinskega kluba Radeče in se bodo nadaljevala z rušenjem nekdanje gostilne Svoboda, se bo pričel nov, ločen projekt, »Varna pot v šolo.«

Preberi več

Stoparjeva ostaja v Upravnem odboru RRA Posavje

2018-06-2022redna-seja-OS-ORDelovanje Regionalne razvojne agencije Posavje je v občini Radeče najbolj vidno skozi izvajanje programa »Podjetno v svet podjetništva« (znotraj katerega so nedavno trenutni udeleženci predstavili svoje poslovne ideje) in skozi udejanjanje projektov Posavje, polno priložnosti ter Regijske štipendijske sheme in Lokalne akcijske skupine Posavje.

Preberi več

Znani občinski nagrajenci: Društvo invalidov, karateist in atletinja ter izgnanec botrskega ravnanja

AplavzsimbolinaKomisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, je 11. junija odprla prispele vloge, v katerih so bili navedeni predlagani prejemniki Priznanj Občine Radeče za leto 2018, občinski svet Občine Radeče pa je na današnji 22. redni seji sprejel odločitev, kateri laskavi nazivi bodo podeljeni septembra ob občinskem prazniku.

Preberi več

Tudi v Radečah obeležili čas pred vstopom v maj

V radeškem domu kulture je bila v predprazničnem času organizirana proslava v počastitev Dneva upora proti okupatorju in praznika dela, na kateri so nastopili učenci podružnične šole Svibno in učenci Glasbene šole Laško-Radeče.

Srečanje posavskih županov z novinarji

Sreanje-upanov-z-novinarji-2018-11minSkupno novinarsko konferenco, na kateri vseh pet posavskih županov strne delo preteklega leta in smelo predstavi tudi načrte za prihodnost, je letošnje leto gostila Občina Kostanjevica na Krki.

Preberi več

90-letnica Zofija Cerar

90-letnica-Zofka-CerarnaslovnaKot zadnja v nizu slavljenjcev častitljivih 90-letnikov v letu 2017 je praznovala Zofija Cerar, ki stanuje V gaju in kmalu po njenem okroglem jubileju jo je obiskal radeški župan s predstavnikom domačih upokojencev ter predstavnikoma Rdečega križa.

Preberi več

Obnovljena javna razsvetljava na Svibnem

SvibnoRazsvetljava13Občina Radeče je preko domačega komunalnega podjetja poskrbela za zamenjavo šestih dotrajanih in energetsko potratnih svetilk na drogovih ter na trasi od domačije Rutar do pokopališča na Svibnem postavila 17 novih drogov z modernimi, varčnimi in okolju prijaznejšimi LED svetilkami.

Preberi več

Občina ne bo več solastnica stavbe na Titovi 58

Titova-58Medtem, ko je bilo na 17. seji Občinskega sveta Občine Radeče govora o nakupu skupno 529 m2 nepremičnin, pa je bil na drugi strani sprejet sklep glede prodaje solastniškega deleža v eni izmed stavb ob najdaljši ulici v Radečah, Titovi ulici.

Preberi več

Ostale novice iz Posavja